HtcBelis
@[silindi] Canım imkanın yoksa yavaş yavaş ek gıdaya gec ama araştır dr lara sor internete bak doğrusunu yapmaya çalış. Her şunu yap diyeni dinleme. Özellikle @[silindi] gibileri. Takmış pirinç unu cicibebe siz bir kere cok düşünseniz o bisküvi yi evde kendiniz dogal yaparsiniz ayrica bebeklere 1 yaşından önce inek sütü verilmediğini bilmemeniz de cabası . Ülke veya dr farketmez bi bebeğin en iyi dr u annesidir. Bilmediğiniz seyler hakkında millete öneri yapmayın.
HtcBelis
[bilinmeyen] Canım sakın küçücük çocuğa mercimek çorbası iciriyim deme sende 😁 Inek sütü, yumurta beyazı, bal 1 yaşından önce asla verme. Yumurta sarısını haşlanmış olarak 8. Aydan sonra verebilirsin. Ek gıdaya havuç patates balkabağı gibi sebzelerle başlayabilirsin 5. ayda yoğurda başlayabilirsin mercimek nohut baklagil tarzi gaz yapıcı şeyleri verme. Muhallebi de olur pirinç unuyla yaptığın muhallebiye 1- 2 ölçek formül mama koyabilirsin imkanın olursa besleyici olur. Sebzelerden sonra meyve tattır armut elma gibi. Yoğurda başlayınca armutlu yoğurt şeklinde verebilirsin. Birde ağzına biraz verdim tepkisine gore degil 3 gun kuralıyla devam edeceksin ilk gun yedireceksin bir iki kaşık gozlemliceksin ertesi gün bi daha ertesi gün bi daha kakasını vücudunu herseyini kontrol et sıkıntı yoksa devam ama kanlı yada mukuslu kaka veya vücudunda kızarıklık döküntü olursa o şeye alerjisi var demektir. 3 gun kuralını tek tek uygula aynı gün birsuru şey denersen anlayamazsin. Cicibebe konusuna gelince netten bak bebe biskuvisi yapımı diye az malzemeyle bir sürü çıkar doğalından yedirirsin 👍
Fatmasarii
[bilinmeyen] siz bunlari kac aylik bebege veriyorsunhz
Fatmasarii
[bilinmeyen] doktorlar bas bas bagiriyor ek gidaya erken gecmenin zararari i🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄komsumun cocugu da oyle erken basladi suan ahasta e hastane dolasiyor bagirsaklari bozuldu
Fatmasarii
[bilinmeyen] cocugunuza eziyet ediyorsuunuz doktorlr o kadar anlatiyor ek gidaya erkengecmenin zararini
Fatmasarii
[bilinmeyen] bende maddi zorluk cekiyorum ama herseyden kisiyorumsadece mamasini aliyorum madam 10 sitesinde en uygun fiyatli mama
Fatmasarii
Acemiiiii bunu nasil soyleyebiliyorsunuz acin bi mamanjn icerigini okuyun hangi vitaminler var diye pirinc ununun hic bir besin degeri yok
Fatmasarii
[bilinmeyen] cocuk doktorlari soyluyor canim bildiklerine dayanarak
Fatmasarii
[bilinmeyen] mesela internetten bak evolvia mama icerigine bir de elindeki pirinc ununa
deletedmom19
[bilinmeyen] almış Aptamil dün eşim bugün denicem
Zeyk
[bilinmeyen] ne kadar veriyorsunuz
Alparslanannesi
[bilinmeyen] ben verdim vallamama almaya durumumuz olmadığı icin
Alparslanannesi
Hilal481 nasıl hazirliyosunuz pirinç unu nu revamsutugibi
Hilal481
Alparslanannesi evt devam sütü kıvamında hazırlıyorum ılık suyla koyup biberonda çalkalıyorum mama gibi hazırlanıyor yani
HtcBelis
[bilinmeyen] Üsluba bak sadece gülüyorum 😁
HtcBelis
[bilinmeyen] Arkadaşlar olayı yanlış anlamış canım ya 😁😁😁
Etibrownimm
deletedmom19 bebeğin kaç kilo kuzum
deletedmom19
Zeyneb
bence sole dusunmek lazim bir suru arastirma yapilior, paperlar yazilior konuyla alakali.Doktorlar 6 ay vermeyin diorsa mutlaka bilimsel verilere dayanarak soyluorlardir.Simdi siz bebege pirinc unu vs almamasi gereken bir besin verirsiniz.Bu cocukta belki disaridan gorunen bir yan etkiye neden olmaz ancak organ gelisimine beyin gelisimine bir zarari olup olmadigindan eminmisiniz.Lutfen annem babam bole yapti bisi olmadilarla ilerlemeyin.Bir suru hoca, doktor , ogrenci arastirmalar yapip tezler yayinlayip bu kaniya variorlar bu kadar basite indirgemeyelim konuyu.
Selinozgeenn
[bilinmeyen] doktorunuz mu önerdi şayet kendi kafanıza göre ise tabi ki vermeyin çok çok erken
Zeyneb
[bilinmeyen] fransiz olunca koskoca mi oluor nie kendi ulkenizin doktorlarina guvenemiosunuz? Ilgili doktora sorulsun hangi paperlarda varmis solesin zarari olmadigini biz de inanalim ve soralim doktorumuza.
_esintii_
[bilinmeyen] benim bebeğim de 4 aylık ve bende akşamları yatmadan önce veriyorum sütüm yetmiyo çünkü üstelik bütün biberon mamalarını denedim yemedi aptamil, sma,evolvia,bebelac hiç birini kabul etmedi şoktan arı diye bi marka var kendinden şekerli pirinç unu onu aldım yediriyorum, hero bayb nin 4 aydan itibaren olan sütlü pirinçli kaşık maması var onu da yediriyorum. Eğer bebeğim biberon maması kabul etseydi vermezdim ama napayım süt yetmiyo bebeğimi de aç bırakamm ya. Üstelik doktorumuz da onayladı.