reynwoman Oğlum 25 aylık. Hani akşam uyumaya başladığı dönem şöyle 20-21 aylıkkendi. Sabaha kadar yani. Öncesi günde 1-3 saat uyudum parça parça. Gazı olur,dişi olur(3 ayda diş çıkmaz ama kaşınmaya başlamış olabilir),kokunuzu istiyor olabilir. Hani birileri size “40 cıkınca düzelir, 3 ay olunca geçer” vb dediyse bunları unutun. Uykusuzluk durumunu da kabullenin, sakin olun. Uykusuz günlerimiz çok olacak. Çünkü meram anlatamıyorlar. Deneye yanıla göreceksiniz. bir de gelişim dönemleri var ki sizin bebeğiniz o dönemlerden birinde, 4. Aya doğru zaten dönemsel geçici bir uyku gerilemesi olur 1 ay kadar sürer.
Mesela uyumadıysa, karnı tok sırtı pek diyorsanız; alın bebeği duşa girin veya sadece onu yıkayın duru suyla.Vücudunu yüzdürür gibi.Her akşam aynı saatte yapabilirsiniz, su şifadır. Sakin sesle mırıldanarak konuşun, hissediyorlar her şeyi. Çıkarınca banyodan, bi havlunun üstünde her yerini kremleyin yağlayın yavrunuza masaj yapın. Boyları uzuyor kemikleri ağrır bazen bebeklerin çocukların.Sonra giydirin sarın kucağınıza alın. Emiyorsa emzirin, emmiyorsa isterse gene mamasını verin.Loş ışıkta odasında oturun. Uyaran etmen olmasın (tv,baba sesi,aydın ışık gibi gibi) Sonrasında sallıyorsanız sallayın,pışlıyorsanız pışlayın.
Aman sallamaya alıştırmayın demicem, karnınızda 9 ay sallanmıştı. Bende hiç sallamıcam dedim, oğlum kolikti ilk 6 ay eni konu salladım ayakta kucakta pusette. Yaşı gibi sallamayı bıraktı, 1,5 yaşında hiç sallanmak istemedi.
youtube da çok güzel ilahiler,rukyeler var bebeklere uyku için sakinlik için.Ben zor gecelerde onlardan açardım, alıştı mesela. Her gece acıyorum rukye dua oğluma, uyuyor. Bu alışma evresi bi kaç ay sürdü ama olmuyor değil yani. Ninniden daha iyi geldi, ninni sevmediydi oğlum. Bi denersiniz siz de.
Onun bunun demesiyle değil sizin ve evinizin ritmine göre uykuyu ayarlayın. O uyku çok değişiyor. Sonra sonra sabahın 7sinde kalkıp “ anne bebek evcilik anne lego” diyip, akşam 9-10 da kayıp gidecekler merak etmeyin.