Balbebek_Egemen ☺️ Önceki yazılarımda eğitimimden ve denetimimden bahsetmiştim gelişim alanında doktora yaptım uzmanlık alanım da bebekler.
BANYO
banyodan sonra keyfi yerinde değilse masaj yapmayın masajı keyifliyken yapın. Masaj yapmaya ayaktan başa doğru bir sıra izleyin. Malesef masajı bu şekilde anlaymak zor o yüzden çok ayrıntı veremiyorum.
Banyoda huzursuz olmasının birkaç sebebi olabşlir bunu gözlemleyerek ve deneyerek kendiniz keşfedebilirsiniz. Isıdan olabilir ilk akla gelen. Akşam yaptırıyorsanız çok ışık olan bir yerde olmasın. Çümkü akşam saatleri bebeğin uyumaya hazırlandığı uykunun bastırdığı günün yorgunluğunun hissedilmeye başlandığı saatlerdir. Bebeğinizin yumuşak ve dingin bir ortama ihtiyacı vardır. Uykuyla ilgili yazımda uykuya yakın zamanlarda çok uyarıcı etkinlikler yaptırılmaması gerektiğinden bahsetmiştim. Buradan yola çıkarak loş ışık olan bir ortamda yıkayabilirsiniz. Böylece bebek belki de tam rahatlayacakken ışık gibi güçlü bir uyarıcıyla uyarılmamış olur.
Banyoda yapılan en sık yanlışlarda biri de bebeğin üşümesinden endişe ederek hızlı hareket etmek şar şar suları dökmek sakince yıkamamaktır. Bebekler acele ettiğimizi anlar ve bundan rahatsız olurlar.
Banyoda eğer çok ağlıyorsa hergün sabah ve akşam ellerini ve ayaklarını yıksyıp yüzünü elinizle silebilirsiniz. Suyun verdiği hisse alışacaktır. Yine banyo yaptıracağınız zaman da soyup hemen suya sokmamalı önce biraz vakit geçirmeli varsa keyif aldığı şarkıları söylemek konuşmak gibi onu keyifli yapacak şeyler yapmalı ve suya da önce ayakları sokabilir ne olduğunu anladıktan sonra oturur pozisyona pozisyona getirebilirsiniz.
Bu arada bebeğiniz oturuyor mu? 3 aydan itibaren eğer koşullar sağlanmışsa ( bunu yukarılarda bir yerlerde oturtma başlığında açıkladım) bebekler destekle oturtabilirler. Bu sizi banyo sürecinde rahatlatacaktır. Etrafı gördüğü ve başı dik olduğu için oğlunuz da hem dahs rahat edecek hem de keyif alacaktır.
Sevgiler