Birgaripanne 👍🏻 İnceleyin baktınız okudu bitti yine veririm size öneri.
ODA AYIRMA
Oda ayırmak aslında pek çok faktörden etkileniyor. Bu yüzden ben bu öneriyi genellikle aileyi ve bebeği tanıdıktan sonra verebiliyorum. Ama genel olarak baktığımızda birkaç genel bilgi paylaşayım.
Doğal ebeveynlik kapsamında gece boyunca ebeveynlik diye bir karam çıkıyor karşımıza buna göre gündüz çocuğun sağlıklı gelişimi için nasıl yanındaysak gece de olmalıyız. Bu bebeklik dönemi için kesinlikle doğru bir kavram. Özellikle ilk 6 ay anne bebek birlikte olmalı geceleri.
6 aydan sonra bebeklerde ayrılık kaygısı başlar bu bir sorun problem değildir normal bir süreçtir. Zaten çocuk bir kaygı yaşayacağı için bir de yatakları ayırmak ona can sıkıvı gelebilir dolayısıyla bu ayrılık kaygısını da dikkate alıp biraz daha ötelemek daha ılımlı olabilir.
Bazı anneler babalar odasını yerini bilsin diyip hemen alıştırmak isteyebilirler bunun için 6 ayı ben genellikle önermem. Çünkü bebek ek gıdaya başlayacaktır yani zate. Hayatında bir değişim olacaktır. Eğer erken dönemde oda ayırma niyetindeyseniz 5 ay ya da 7. Ay olabilir. Yani burada önemli olan çocuğun hayatında neler değişecek birden fazla değişim olmamalı.
Günümüzde çalışan annelerin de fazla olması sebebiyle oda ayırma 12-24 ay olarak düşünülmektedir. Dediğim gibi pek çok faktör etkili annenin çalışıp çalışmaması vs.
Bazı aileler çocuktan gün içinde uzak kaldıklarknı düşünerel daha uzun süre 4-5-6-7 yaş gibi birlikte uyumayı tercih edebilirler. Süre uzadıkça ayrılmak çeşitli sonuçları da beraberinde getirebilir. Böyle bir nşyetteyseniz iyi araştırmanızı öneririm ve bir destek almanızı.
Oda ayırma zamanında tutarlı olunmalı Bu gece uyumadı yatağıma götüreyim gibi uygulamalarda bulunmamalısınız. Büyüdükçe belirli zamanlar aile gecesi yapıp yine hep birlikte uyuyabilirsiniz. Yatak ayırma dönemi çocuğun hayatında başka bir değişiklik olmamalı ( taşınma, bakıcı değişikliği) vs
Bebekle ve çocukla uyurken de mutlaka güvenlik önlemleri alınmalıdır.
Sorunuzdan yols çıkarak özetle değinmek istedim. Umarım size yol gösterir