karalim bebek etkileşime girdiği herşeyden tabiki etkilenir. Ancak heöen giriş cümlesinde yazıyorum ki en çok annesinden etkilenir. Sizin arayocılığınızla da bağlanmaya değinelim👍🏻
BAĞLANMA
Başlanma gelişim alanının temel konularından birisir. Bebeğin yetişkin olduğunda sahip olacağı kişilik yapısı turum ve davranışlarının bebeklik dönemi bağlanma şekillerinden etkileceğini bilmekteyizz bağlanma başlı başına hakkında sayfalarca yazılabilecek bir konusur ancak burada mümkün olduğunca özet ve işinize yarayacak bilgileri vermeyw çalışacağım.
Bağlanma konusunda anneler çok şanslı☺️ Çünkü bebek 9 ay içinde yaşadığı annesine zaten bağlanmaya oldukça hazır halde dünyaya geliyor. Sizin kalp atış sesi ve hızınıza sizin sesinize oldukça hakim. Anneler ve bebeklerle yapılan çalışmalarda yemidoğanların annelerini ses ve kokularından ayırt ettiklerini biliyoruz. Bu nedenle tüm snnelerin içi rahat olsun ki bebeğinşz size bağlanmaya programlı olarak dünyaya gelir.
Büyük ebeveynler hem anne hem bebek için en iyi ve yakın destekçilerdir. Ancak anne babanın tutumu ile büyük ebeveynlerin tutumları farklılık gösterebilmektedir. İdeal olanı tutumların mümkün olduğunca benzer olmasıdır.
Bebeğe annesş haricinde kişiler de bakabilir.
Bebeğinizin beslenme gaz uyuma slt değiştirme ihtiyaçlarını mümkün olduğunca siz yapmaya çalışın tabiki aralarda yardım alabilirsiniz. Ancak temel gereksinimlerin aynı kişi tarafından zamanında ve yeterli düzeyde karşılanması bağlanma için önemlidir. Bazen ben emzirip direk annaneye veriyorum sonrasını onlar hallediyor diyen anneler olabiliyor. Burada akılda tutulması gereken bebeğin ihtiyaçlarının karşılanması ile bağlanmanın bağlantılı olduğudur.
Babanne annane yardımı almak çok önemlidir hem annenin enerjisini korumak ve güçlendirmek hem de bebeğin sosyalleşmesini sağlamak için ancak burada olulturacağınız denge önemlidir. Ağırlık annede olmalıdır. Bunun yanında annane babanne bebeğe anneden sonra en iyi bakma ihtimali olan kişilerdir. Bebeğe en samimi yakın sıcak ve karşılıksız bakacak kişilerdir. Sosyalleşmesi anlamında çok büyük rolleri vardır.
Kıskanma noktasına gelince burada bazen annelerin bebeklere karşı olan korumacı tutumu yıkıcı etkiler yaratabilir. Bu konuda da dengeyi kurmak sizin elinizde.
Umarım sorunuza cebap olmuştur. Akşınıza takılanları sorabilirsiniz sevgiler