Minikcivcivim şimdi çeviride sıkıntı mı oldu bilmiyorum ama ceza köşesinden çok düşünme köşesi, dinlenme köşesi gibi tabirler daha hoş olur çocuk için. Sen bunu yaptın, cezalısın demektense aynı şefkatle yaklaşarak “ben sana anlattım ama sanırım senin biraz bu konuda düşünmeye ihtiyacın var. Otur bakalım sandalyene, 2 dakika süren var, hatanı düşün” Buna ceza değil mahrum etme denir. Ödül ve cezaların çeşitleri vardır. Sizinki istenmeyen bir durumdan sonra istenilen birşeyden uzaklaştırmak. O an oyundan vs mahrum eder, düşünmesini sağlarsınız. Ancak öncesinde uyarı vs konuşmalar yapılmadan düşünme köşesine gidilmemelidir. Çocuk oraya neden gittiğini mutlaka bilmelidir. Elinde oyalanacağı başka şeyler olmamalıdır. Düşünme köşesi sonrasında da çocukla ne düşündüğü hakkında mutlaka sohbet edilmeli ve sarılarak oradan ayrılınmalıdır. Bir de uygulama işe yaradıktan sonra en küçük meseleler için bile gidilmemelidir. Zamanla alışkanlık yapar ve etkisimi yitirir 😊 umarım yardımcı olabilmişimdir