Ricitos TV’ye aşırı maruz kalan çocuklar otizm benzeri hareketler sergileyebiliyor. Bence siz devlet hastanesi ile görüşün nerdesiniz bilmiyorum ama İstanbuldaysaniz Bakırköy, Cerrahpaşa, Erenköy bu üç yeri tavsiye ederim. Bir de şöyle bir durum var bakın netten bakıp aaa benim çocuğum bunu yaptı aaa bunu da yaptı dersiniz halbuki her çocuk döner ve bir şeyi döndürür ya da parmak ucunda yürür ya da her denileni yapmaz ama şöyle diyeyim çocuk sadece kendi dünyasında mi takintilari var mı göz teması nasıl? Arkadaşımın oğlu bir sürü hastaneye gitti 4 doktordan 3 u atipik otizm demiş 1 tanesi uyaran eksikliği olabilir demiş şuan 4.5 yaşında ve atipik otizm teşhisi aldı rapor bekliyorlar. Ama çocuk hiç göz teması kurmuyor aşırı dalıyor ve mimiksiz yüzü ve sanki uzağa sanki bir boşluğa bakıyor gibi bakıyor etrafa tehlikenin farkında değil mesela araba gibi… anne bile demiyor dönen şeylerle aşırı meşgul yani çevresinde ne var bakmadan döndürüyor , diğer çocuklarla parkta mesela onlarin ona elinin değmesini bile istemiyor yemek yemesi sıkıntılı sürekli aynı tarz yiyor. düşünün çocuklar abur cubur sever ama onu bile seciyor ağzını acmiyor. Her şeye ağlama krizine giriyor hani bu şımarıkliktan ağlama krizine değil bildiğiniz kriz ağlaması. Işıklara ilgisi var tavana bakıp ışık izler. Takıntılı şekilde su ile oynar sürekli banyoda mutfakta, çişini bile cisim var demiyor annesi anliyo pipisini tutuyor. Acıktım demiyor bir yeri acısa soylemiyor. Parkta sadece boş boş duvar diplerinde geziyor. Çok nadir çıkıp kayıyor. Benim oğlum ona dokunuyo mesela itekliyor temas sevmiyor. Yirtinarak bağır yine de duymazdan geliyor. Bu arada püre ile alistirdiysaniz özellikle blender kullanıldiysa beslenmesinde katı yiyecek reddeder büyüdüğünde bile çünkü yeğenim öyleydi annesi blender yapardı herşeyini çocuk 3 yaşında bile çorba içindeki bir tane pirinç tanesi yuzunden kusardi yemek yerken midesi bulanirdi. Dediğim gibi bir yerle kalmayın siz bı devlet hastanesine gidin TV izleyen çocuklarda bu sıkıntı oluyor ama TV bitince hayatında ilgi ve sevgi ile normale dönüyorlar kendi çocuğumdan biliyorum. Bir de biz abartiyoruz bazen orda yazan kriterleri her çocuk yapıyor ama nasıl olduğuna bağlı dedi uzmanlar bana. Uyaran eksikliği atipik otizm de birbirine karıştırılıyor bir de… Kısacası kesinlikle uzman görüşü alın netten birşeyler okuyup çocuğunuzda aaa bu var demeyi bırakın. Bir de size en büyük tavsiyem kesinlikle hiç bir akraba komşu vs bu durumu anlatmayın ben içimde şüphe ile gittim doktora konuşmamız gecikmişti diye testler vs surec uzun işte akraba ortamında konuştuk o günden sonra oğluma rahatsız gözü ile bakıldı. doktordan sonucu aldım işte iyiymiş sosyal çevreye ihtiyaç varmış sıkıntı yokmuş diye söyledim sanki ben yalan söylüyormusum gibi davranıldi hep başka çocuklarla kiyasladilar. Her çocuk farklıdır birinin yapamadığını öbürü güzel yapar. Hiç bir şey yokken çocuk geç konuşabilir vs vs…. Ama demiyorum ki ay rahat olun bosverin falan tabiki peşini bırakmayın. Mesela ben oğlumun çok ihtiyacı yok dedi dil terapisti olsun bir kaç ay destek alalım sizden dedim çünkü 4 yaşında iki yıl sonra ilkokul var eksik kalmasın evladım diye uğraşıyorum bir de panik bir anneyim ben 🙂 çok konuştum uzattım ama benzer surecler yaşayan olarak anlatmak istedim çünkü biliyorum bende siz gibi çok araştırdım böyle anlatan insanlara ihtiyaç duydum.