SeverusSnape 1 yaşında tek kelime, 2 yaşında 2 kelimeli cümlelere geçmesi gerekiyormuş. Anne ver, baba al gibi. Bizimki örneğin suyun yanına götürüp su der sadece, ver kelimesini kullanmaz. Bir de ben ona şunu al götür dediğimde yapar ama doktorun dediği, çocuğa seslendiğimizde önce gözümün içine bakması, sonra elimdekine bakması, sonra alıp komutu yerine getirmesi gerekiyor. Bizimki gözüme bakmadan direk elimdeki nesneye bakıp komutu yerine getiriyor. Yani göz teması çok az , bu gibi eksileri var. bende ilgisizlikten dolayı gelişim geriliğğ ve ya uyaran eksikliği gibi düşünüyorum, ilgi ve eğitimle düzeleceğini umuyorum. Ama doktorun söylediği gibi atipik otizm ise, bunda benim ilgisiz olmamın etkisi yokmuş, tv telefon ve tablet neden değil etkenmiş. Yani bu sebeplerden çocuğunuzda bu olmamış, genetiksel ve gelişimsel bi takım yatkınlıklardan kaynaklı böyle olmuş, tv ye çok maruz kalması da bunu ilerletmiş dedi. Kendinizi suçlamayın vs dedi. Ama ben dediğim gibi ilgisizlikten gelişim geriliği olduğuna inanıyorum ve üzülüyorum açıkçası. Başka bir doktora daha götüreceğim ama şu noktada tanının da çocuk için çok önemi yok gibi, tanı konmasımsadece benim içimi rahatlatacak. Çocuğuj sorunları ortada, tanı ne olursa olsun bu sorunların üzerine eğilmek gerekecek. Özel eğitim ile gelişimini ilerletmeye çalışacağız.