Ricitos yani benim kizim kendince konusuyo ama ben ne dedigini anlamiorm 2 yasinda olcak 4 ay sonra. Uce kadar sayi sayiyo. Dis el ayak sac karni popo gozleri burnu kulagi nereyi sorsam gosterio. Yani ornegin bugun epilasyon makinami bulmus getirdi pijamami kaldirip bacaklarima tutuyo, herseyi cok iyi bilio. Yemegini hazirliorm mutfaktan alip iceri goturuyo ondan once iceriye sofra bezi goturuo kendi serio, sonra yemegini kendi basi a yiyo ve bitince tabaklari toplayip mutfaga goturuo. Bezini degisince ver ben atarim gibisinden alip balkona goturup cope atio. Mutfaga gelio su ver demio eliyle suyu isaret edio . Anne dede , arada baba, bir iki uc, meme, teyze , Nida(kuzeni) bunlari soyluo. Resim yapio bisyler karalio. Kendi etrafinda ona bakarsan benimkide dönüyo, annecigim gelsene sarkisi var ya orda dans edelim seninle derken soyleyen kiz kendi etrafinda donuyo o yuzden bizimkide bi sarki calinca oyle dönüp oynuo. Butun cocuk sarkilarini tvye baktigi icin hareketlerini ezbere bilio. Bunu al şu kişiye gotur dersem hemen ona goturuo. Bisy anlattigimda beni dinlemez cok hareketli bildigini okuyo. Otizm demek sacma olur buna , ben gittigin doktora bidaha gitme derim. Cunku benim eltimin kizi 3 yasinda, yani gorseydin buzdolabi gibi bisydi, eltim pek ilgilenmezdi ayni apartmandayiz die cocugu yukari kayananama yollardi. Eline tuttururdu telefonu izlesin die. Konusmazdi , ne dedigini anlamazdik yani. Ama kiz 3 yasinda simdi her lafı sölüyoo uzun uzun cumleler kuruo. Bence bi cocuga otizm teshisi koymak bu kadar basit olmamali. Eger otizm teshisi konsaydi anlatilanlara bakilsaydi eltimin kizi olurdu. Her cocuk farkli bence