Bulutbey Pamukprensveannesi canım ben çiğ süt alıyorum. Onu satan yer küçük kaplarda yoğurt veriyor mayalamak için. Sizin aldığınız yerde de vardır belki.
Mervecrinsu Bi ara bende kayınvalidemin komşusunun ineği var süt aldı eşim yaptık sünük oldu herkesin öyle olmuş o ara İnek kuruya alınmış gebeymiş süt bozuksa sünük oluyor sanırım
Balli_pastamm_ Pamukprensveannesi Bir kere de benim çaldığım yoğurt öyle oldu Hazır süt değildi ama,mayaladigim yoğurt hazırdı Sütten mi,yoğurttan mi bilemedim bende Sanırım yoğurttan di cünku her zaman aldığım sütle yapmıştım.
Pamukprensveannesi Balli_pastamm_ ben ilkkez aldım ve yaptım hiç bir bilgim yok canım tüketince problem yaşadınız mı peki
Balli_pastamm_ Pamukprensveannesi Tüketemedik ki yenmiyor yani sündüğünden bir şekil oldu yiyemedik döktüm.
Nefime @Pamukprensveannesi hazır yoğurtla alakası yok sütün ısısını ayarlayamamışsın yani süt soğuk kalmış biraz daha sıcak olacaktı
incognito Pamukprensveannesi doğru ısıda mayalamadığınız için uzuyor. Mayalama ısısına dikkat etmelisiniz.
Gulcin2934 Pamukprensveannesi ben hep mayayı sütçüden alıyorum güzel tutuyor ama bi defa hazır yoğurttan maya almıştım o zaman öyle olmuştu sakız gibi. Hazır süttente yapıyorum yoğurt maya ev yoğurdunun mayasıysa güzel tutuyo sorun olmuyo
Brlhly Pamukprensveannesi hazır yoğurt olduğu için sünüyor canım bide ayranla mayalamayı dene bildiğiniz ayran yada bir komşundan azck ev yogurdu mayası iste
Lalin Pamukprensveannesi hazır yoğurt, maya kullandıysanız ya da sütünüz çok sıcaksa olur. Bir kaç mayalamadan sonra normale döner. Tüketmenizde bir sakınca yok. 🤗