Pelvan
Kızım 4 ay 21 günlük. Doğum yaptığım günden beri sağarak veriyorum. (Avent elektrikli, memnunum)
Memeyi bir aldı bir almadı derken tamamen almamaya başladı ama yine de her besleme öncesi alır mı acaba diye deniyorum, almıyor. (İlk zamanlar hastanede kalmıştık, yoğun bakım vs derken biberona alıştı)
Süt meselesine gelince..
Bebeğim 3 saatte bir besleniyor.
Yaklaşık bir ay öncesine kadar günde 3-4 kere sağım yapıyordum ve her sağımda toplamda 120-140 cc süt geliyordu ve bebeğimin bir öğünü çıkıyordu. (4150 gr. doğdu, şu anda 8,5 kilo. Kilosuna göre acıkma/süt tüketimi normal)
Şu anda günde 1 veya 2 defa ancak sağım yapabiliyorum ve sütüm neredeyse bitti denecek durumda, 60-70 cc süt zor çıkıyor. Günde sadece bir öğün süt verebiliyorum, diğer tüm öğünler mama ile besleniyor.(Hipp)
Eğer zamanınız müsaitse, imkanınız varsa düzenli sağım yapmayı bırakmayın derim. Ben sütümün bitişini buna bağlıyorum. Bebeğime tek bakıyorum, çok harektli bir bebek ve gündüz uykuları çok kısa (20-25 dk.)
Ben sağımı bitirene kadar o uyanıyor ve durmuyor. Bu gibi sebeplerden dolayı eskisi kadar sık sağamıyorum ve malesef sütüm bitti. Hem emmiyor, hemde sütün iyice azaldığını gördükçe bi yerde artık annenin de mecali kalmıyor.