Hazalperi Orda havalar nasıl ama sıcakta değil, akşam saatlerinde eşini de al çık yürü 1 saat, merdiven çık, pilates topunda egzersiz yap, ben 36. haftama kadat yürüdüm, 36. haftadan sonra merdiven çıktım. Eğer eşin yardım edebiliyosa perine masajı. Yoksa kendin yap hindistan cevizi yağı ile. Benim bebeğimin kordonu hem kısa olup hem düğüm olduğu için doktorum mecbur kesi attı vacumla çekti çünkü. Yoksa yırtılma olmazdı. 12 de sancılarım başladı, 16:00 da doğum yaptım.Doğum öncesi verebileceğim tavsiye bunlar. Doğum sırası için ise doğru nefes derin nefes çok önemli, panik asla yapma, kesi asla acımıyor, sadece sancılar zorlayacaktır ama 10 cm açıklık olduğunda hiç anlamıyosun bile her şey çabuk gelişiyor. Ikınma da çok önemli, öyle vajinadan falan değil, direk makatta hissediyosun, afedersin kabız olmuş gibi ıkınman gerekiyo :))) Ikınırken aynı zamanda karnını sıkman gerekiyo, bu biraz yoruyo ama inan değer, bebek çıkar çıkmaz ağrı kesiliyo inanılmaz bir şekilde, hem fiziken hem psikolojik. Ve içinden kayıp gidince o his çok iyi 😂 Ben 10 kere daha doğururum demiştim doğumdan hemen sonra. Sukrediyorum iyiki sağlık problemim olmadı da normal doğurudm diye 💕