Nurrrr54 Bebeğim 1 aylık, sütüm geliyor fakat doyup doymadığını anlayamıyorum doymadığını düşünerek sadece geceleri mama veriyorum mamayı verdikten sonrada gaz olduğunu fark ettim, bebeğin doyduğunu tam olarak nasıl anlayabilirim?
[silindi] Nurrrr54 eğer uyku süresi 2- 3 saatten fazlaysa günde en az 5 6 kez dolu dolu bez alıyorsanız. Be aylık tartı alımın 500-1000 gram arasındaysa sütünü yetiyor bebeğiniz doyuyor demektir
Kumsal3 [silindi] merhaba 20 günlük bebeğim var emdikten sonra kusuyo tekrar emmek istiyo sütmü yaramıyo dıye düşünüyorum neyden kaynaklı olabilri sizce ?
[silindi] Kumsal3 mutlaka beslenme arasında gazını çıkartın yani tamamen doymasını beklemeden gazını çıkartın emzirmeye devam edin. Beslenme bittikten sonra tekrar gazını çıkartın hafif eğimli yerde yatırın. Örneğin reflü yatağı. Bunlara rağmen kusuyorsa reflüsü olabilir doktorunuza danışın
Merveensar [silindi] Merhaba 2 ay 23 günluk oglum gündüz derin uykuya dalamıyor surekli sallamamı istiyor uykuya gectigi zmn birakıyorum tekrar agliuor uyuyamayıncada dengesel ve huzursuz oluyor..
[silindi] Merveensar sallamak yerine başka türlü uyutma yöntemlerini deneyin mesela uyuyana kadar yanında yatın. Sıçramasına da yarım kundak yapın kollarıyla kendini uyandırmasın
Umayarikan Merhaba 26 günlük bebeğim memede maksimum 5dk verimli emiyır sonra uyuya kalıo arada emzik gibi kullanıyır mememi bu çocuk böyle nasıl doyucak😅🤷🏼♀️
[silindi] Sinemtucee emzirme konusunda anne kadar sabırlı ve ısrarcı olursa o kadar başarılı olur. Mutlaka emzirmeyi denemeli gerekirse profesyonel bir yardım alabilir. Eğitim araştırma hastanelerinde emzirme poliklinikleri var. Oradan yardım alabilir.
Zeynepbebek [silindi] bebeğim 3 aylık ve bazenleri yeşil renkle karışık kaka yapıyor sizce normal mi anne sütü ile besleniyor sürekli olmuyor ama ara sıra birde gazi sanki büyüklerin gazi gibi çok şiddetli oluyor
Ayselimmm [silindi] Merhaba bebeğim 54 günlük aşırı derecede gazlı (kolik) damla kullanıyorum doktora götürüyorum ama hiç bir faydası yok. Zeytin yağı ile masaj yapıyorum ılık duş aldırıyorum her emzirmeden sonra gazını çıkarıyorum ama yinede etkili olmuyor
[silindi] Ayselimmm kolik bebekler maalesef çok zor her şeyi yapıyormuşsunuz zaten doktorunuzla görüşüp ilacını değiştirin bir dr beyaz gürültüyü deneyin
[silindi] uzumlumakaron12 kesinlikle doktorunuzu dinleyin ve yaptırın. Sarılık çok basit tedavisi olan FAKAT tedavi edilmediğinde çok riskli bir hastalık. O yüzden mutlaka gerekli testleri yaptırıp uygun tedaviyi uygulayabilin
Zeynepbebek Ayselimmm olabilir ama çok huzursuz olmuyor halinden memnun çünkü ağrısa huzursuz olmaz mıydı sakin çok şükür
[silindi] Helinguc kusma tarzı nasıl fışkırır tarzda mı yoksa yanağının kenarından sızdırır tarzda mı? Eğer sızdırır tarzdaysa buna kusma demiyoruz fazlalığını çıkartıyordur. Eğer beslenmenin hemen ardından fışkırır tarzda kusuyorda mutlaka doktorunuza danışın
Angars [silindi] bebegim 42 günlük ve devamli uyurken ağlıyor geri uykuya daliyor neden acaba, bide göğsümun biri düz göğüs ve emzirirkeb nasil oldu üstü komple yara oldu bir haftadir o göğsü veremiyorum elimle boşaltıyorum cok az kaldi iyilesmesine kalkan kullanıyorum bir göğüs kac gunde sutten kesilir acaba
[silindi] Angars ağlayarak uyanma nedeni gaz olabilir. Sağmaya veya emzirmeye devam ettiğiniz sürece süt gelmeye devam edee
[silindi] Merrys ne kadar sütünüz geliyor hiç sağıp baktınız mı belki Sizi emiyor ama yeteri kadar sütünüz gelmediği için mamayla doyuyordur. Siz yine de asla emzirmeyi bırakmayın yavaş yavaş sütünüz artacak ve yediği mama miktarı azalacaktır 👍🏻
Merrys [silindi] 30 40 cc falan geliyor arada sağıyorum ama tabi emdiği zaman daha az alıyor olabilir
mer_mer [silindi] cok güzel bir post teşekkürler yardımlarınız icin şimdiden 2ay 1 günlük bebeğim 61 günlük yani 45 gün boyunca meme mama gittik 46 günden beri sadece anne sütü almaya başladı emiyor artık yani önceden çok emmiyordu sağarak veriyordum hep ve 2 saate sert okurdu göğüslerim sağdığım zaman daha çok dolardı şimdi emziriyorum diye mi öyle dolup sertleşmiyor çok uğraştım emzirmek için ama bu seferde vay memem şişmedi vay doyuramıyorum stresine girdim
[silindi] mer_mer göğüsleriniz terbiye olmaya başlamıştır. Bu ne demek artık memeler deli gibi süt üretmek yerine bebeğim ihtiyacı kadar üretiyor. Eğer bebeğiniz huzursuz değilse sütünüz yetiyordur 😌
[silindi] Nurrrr54 öyle der büyüklerimiz 🤭 kesin kanıtlanmış bir şey yok ama dikkat etmek gerekir tabi 🙂
[silindi] Lisatetik kakasının kıvamı nasıl ? Eğer sulu cıvık kaka yapıyorsa sorun olmaz. Ama kakası katıysa mutlaka doktorunuza danışın
Gizemmatalay [silindi] ya en güzel haber olabilir mi bu yaaa sarılıktı iki saatte bir helak oluyordum uyandır emzirme bilmem ne 😅
Aybarss_Mom [silindi] merhaba 3 ay 26 günlük bebeğim kucağımdayken oturmak için kendini öne doğru atıyor bende engel oluyorum daha erken diye ve ayağının üstüne basmıyor normal mi acaba bir de sağ göz yaşı kanalı tıkalı doktor damla verdi kullandım 3 ay boyuncada 5 dk masaj yapmamı söyledi kanalların açıldığını nasıl anlarım
[silindi] Aybarss_Mom oturmak için erken izin vermeyin tabiki. Gaz yaşı akmaya başladığı zaman kanalları açılmıştır
[silindi] YaprakNur eğer öksürüyorsa herhangi bir şey yapmanıza gerek yok. Öksürüğü içinde akciğer filmi veya doktorun stetoskopla dinleyip neden böyle öksürdüğüne dair teşhis koyması gerekir. Muayene etmeden bir şey diyemem 😌
[silindi] Cerarfmet 6 aydan önce ek gıdaya başlamak için bebeğin gelişimi doktor tarafından değerlendirilip ona göre Karar verilmesi gerekir. İlk denemeyi de evde mayalanmış yoğurt veya taze mevsim meyveleri ile başlanabilir
esrabozoglu [silindi] bebeğim 6 aylık oldu son iki aydır malesef geceleri her saat uyanmaya başladı. Doktora götürdük kulak enfeksiyonu var dediler ilaç kullandık yeni geçti şimdi damakları beyazlamış diş geliyor dediler vücut Sıcaklığı 37.4 oluyor sizce bunlar gece uyanma sebebi midir ne yapmamız gerekir
[silindi] esrabozoglu evet diş uyumasını engelliyor olabilir. Olabildiğince sakim loş ortamda uyutmalı eğer devam ederse doktorunuzdan ağrısını azaltmak için ilaç isteyebilirsinzi