MerVefa Benim oğlum tam 8 aylık bu göne kadar be verirsem yerdi iki gündür hiçbir şey yemiyor dişi çıkıyor ondan mı acaba . Hasta filan da değil yoksa
[silindi] MerVefa büyük ihtimalle ondandır annesi. Çok zorlamamak gerektiğini düşünüyorum. Az bir miktar yese bile yemek istemediğinde zorlamayın. Tekrar beslenme saati geldiğinde yada kendini yemek istediğinde yedirmeyi deneyin
Meralmirayy [silindi] merhaba 49 günlük kızım var prematüre doğdu 2 kilo 10 gün dür ıhı diye ses çıkarıyor ayaklarını hiç düz yapmıyo arada bezlerle. Düzeltiyor sadece
[silindi] Meralmirayy çıkardığı sesler için mutlaka doktor kontrolü gerekli prematüre bebekler çok hassastır muayene etmeden bir şey diyemem. Bacakları içinde kalça ultrasonu yaptırdınız mı ?
DefneMiray_26 Meralmirayy benm kizimda 25 gunluk boyle sesler cikariyor haftaya kontrolumuz var video cektim doktoruna gostericem
Ozgetskn 8gün oldu doğum yapalı sezeryan doğum yaptım sütüm çok az geliyor ve göğüslerim çok sert sütümü sağarsam mı daha çok gelir yoksa sürekli emzirmem mi lazım. Sütüm çok az geldiği için doymuyor bebeğim mama da veriyorum.
Sakirebzc Ozgetskn bende senin gibiydim çok sık emzirdim yeni doğduğunda sarılık vardı azdık sütüm çok değildi ama sonradan açılıyor sık Sık emzir göğüslerin şişse sağ çoğalır
[silindi] Ozgetskn öncelikle hayırlısı olsun. Göğüsleriniz sertse sütünüz inmiştir ama kanallarınız açılmamış olabilir. Mutlaka bebeğinizi emzirin çünkü onların damakları o kadar güçlü ki en iyi sağma pompasından daha iyi çekerler sütü kanallarınızın açılması lazım yoksa mastit olursunuz. Öncelikle sıcak bi duşa girin göğüslerinize suyu tutun sonra bebeğinizi emzirin. Sonra sağmayı deneyin. Bunu her beslenme öncesi yapın. Her seferinde duşa giremezseniz sıcak su torbası veya ısıtılmış havlu koyup bu basamakları her seferinde uygulayın
Sule_defne01 Ozgetskn aman bacım bende sezeryan oldum göğsüm taşlaşti bebek ememedi ucunu son çare pompa aldım sağdım yumusattim bebek de emmeye başladı
Eb2580 Ozgetskn merhaba benim sorum olucak zaman ayirip cevapladiginiz icin simdiden tsk ederim. 2 aylik bebegim var ve emerken zaman zaman tikanmalar yasiyoruz bogulcak gibi oluyor cok korkuyorum o anda kucagima alip sirtina vuruyorum dogrumu yapiyorum ondanda rmin egilim boyke bir durumda ne yapmam gerekiyor ve uyurken arada sicramalari oluyor bunun sebebi nedir
ephy [silindi] benim 9 günlük bebeğim var. Meme emiyor, mama takviyesi de yapıyorum. Emdikten sonra doyuyor fakat hala ağzıyla aranıyor be sonra memede rahatlayarak uyuyor. Tok olsada fazlayı cıkarttıktan sonra meme istiyor. Bende bazen yalancı meme vermek durumunda kalıyorum. Uyuyunca kendiliğinden atıyor. Bu ne kdar doğru merak ediyorum ya da ne yapabilirim.
[silindi] ephy emzirme işi sadece beslemek için yapılmaz yenidoğanlar duygusal tatminiyet içinde emmek isterler. O yüzden memeniz de durabildiği kadar dursun annesi. Onlar sevgiyi emerek alıyorlar☺️ Ne kadar mucizevi değil mi?
Nilay_alisa ephy benim bebeyomde 13 gunluk. Ayni sizinki gibi emmese bile dudaklarini yapisdirib oyle uyuyor. Yalanci emzik sevmiyor nadiren emiyor
Dua [silindi] bebeğimin burnu çok tıkanıyo nefes alamıyo damla kullanıyorum da sürekli tıkanıyo nasıl bir yol izlemeliym
[silindi] Dua bulunduğunuz ortamı nemlendirmeyi deneyin. Yenidoğanların odaların da nem oranı %50 olmalı. Bir derece alın ve neni kontrol edin annesi
KardelenT 26 günlük bebeğime günde kaç kez kaçar damla nurse harveys gaz damlası damlatmalıyım? Gaz damlası kullanmanın bir zararı var mı ?
[silindi] KardelenT bu gibi takviyeler için doktorunuzu dinlemelisiniz. Doktorunuz kaç damla diyorsa.. Gaz damlası kullanmanında bir zararı olmaz. Ben de maalesef bebeğimde kullanıyorum 🤗😌
Bora2020 KardelenT Biz sap simplexle rahata kavuştuk günde 3 defa 10 damla birde biogaia sadece sabahları hep aynı saatte 5 damla 3 aylık olduk şimdi kendisi hallediyor😇ama çok rahat etmiştim bı damlalar sayesinde🙏🏻Tabiki doktor kontrolü ile.
Esracankirli KardelenT ben günde 4 sefer 6 saat arayla 6 damla kullanıyordum doktorumuz öyle önermişti çok gazlı bi bebekti fayda etmişti
husnaaaa Gece uykularını kendi yatağında uyumasını nasıl sağlayabilirim? Kundak yapılmasını istemiyor yatağına koyunca 3 dk sonra uyanıp ağlıyor. Geceleri uyuyamıyorum bu yüzden 1 haftalık olduk 1 haftadır doğru düzgün uyumadım 😥
Aylannannesi husnaaaa 1 haftalık bebekler çok uyur. Bebek hala kendini anne rahminde zannediyor. Göğsünüzde uzun süre uyutun öylelouım yataga. Ayakta sallamayın. Bir de sütünüz yetmiyor olabilir
smrdrnmrt husnaaaa kundak yapmayin lutfen😕 eskiden yasanan bebek olumlerinin en buyuk nedeni kusmugunda bogulmalari😔bebek hareket edebilirse tepkileri ile sizi ikaz edebilir.kollari ozgur olunca baslarini daha kolay cevirebiliyorlar,kusma sorununu kendi bile halledebilir.kundak kalca cikikligininda sebeplerinden biridir.
Kerevizkafa husnaaaa ayrıca kişilik gelişimi içinde eldiven ve kundak olmamalı tırnaklarını kesin bebeğinizi çok kalın olmayacak şekilde giydirin ayağında çorap olsun ilk 3 ay (gazdan dolayı) serbest bırakın çizerse çizsin yüzünü 1 günde geçiyor zaten izler tırnakları kestikten sonra bebek törpüsü kullanın ki sivri kalmasın tırnakları🙏
Sinemtucee [silindi] merhabalar arkadaşımın 1 haftalık yenidoğan bebeği var ancak süt emmiyormuş. Herhangi bir tavsiyeniz var mıdır acaba 🥰 şimdiden teşekkürler
[silindi] Sinemtucee emzirme konusunda anne kadar sabırlı ve ısrarcı olursa o kadar başarılı olur. Mutlaka emzirmeyi denemeli gerekirse profesyonel bir yardım alabilir. Eğitim araştırma hastanelerinde emzirme poliklinikleri var. Oradan yardım alabilir.
uzumlumakaron12 Yenidoğan sarılığımız hala geçmedi. 17 idi ilk doğduğunda 5. Gün fototerapi aldık. Şuan 3 haftalık olduk ve hala değerimiz 14. Doktor enzimlerine bakarız bir aylık olduğunda dedi. Yaptıralım mı yoksa herkes geçer diyo. Korona vakasının arttığı şu dönemde evde beklemek daha mı mantıklı?
[silindi] uzumlumakaron12 kesinlikle doktorunuzu dinleyin ve yaptırın. Sarılık çok basit tedavisi olan FAKAT tedavi edilmediğinde çok riskli bir hastalık. O yüzden mutlaka gerekli testleri yaptırıp uygun tedaviyi uygulayabilin
Helinguc [silindi] Merhabalar bebeğim 2 bucuk aylık bu aralar çok sık çökelek şeklinde kusuyor . Bunla ilgili ne yapabilirim
[silindi] Helinguc kusma tarzı nasıl fışkırır tarzda mı yoksa yanağının kenarından sızdırır tarzda mı? Eğer sızdırır tarzdaysa buna kusma demiyoruz fazlalığını çıkartıyordur. Eğer beslenmenin hemen ardından fışkırır tarzda kusuyorda mutlaka doktorunuza danışın
[silindi] Ikrazumra19 tabi ki de bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü diyoruz. Bu gibi yanlış beslenme uygulamaları aslında çok tehlikeli. Örneğin pirinç unu mama bir çok aşamadan geçiyor önce işleniyor. Sonra beyazlatılıyor, en sonda mama formuna getirilmek için çeşitli katkı maddeleri ve işlemlerle mamanın yapışmaması için işleniyor. Bunun gibi çok işlem görmüş ürünleri kesinlikle bebeklere verilmemeli 🙂
Merrys [silindi] merhaba, 13 günlük bebeğim var ve doymak bilmiyor hep emiyor hemde 60 cc mama içiyor ortalama 2 saatte bu normal mi
[silindi] Merrys ne kadar sütünüz geliyor hiç sağıp baktınız mı belki Sizi emiyor ama yeteri kadar sütünüz gelmediği için mamayla doyuyordur. Siz yine de asla emzirmeyi bırakmayın yavaş yavaş sütünüz artacak ve yediği mama miktarı azalacaktır 👍🏻
elida33 Merrys 2 saatte60 CC çok değil mi? Benim bebeğimde sürekli emiyordu şuan 43günlük. Sütüm çok çok azdı ilk çocuk sezaryen oldum.. 3saatte bir 30cc mama veriyordum. Ya da 2saatte 20cc. Emme+mama 3-3.5 hafta sonra çok şükür sadece anne sütü yetmeye başladı. Emmemiz saatler sürüyordu vermeyince ağlıyordu sabretmek çok önemli. Geçiyor dediler geçiyormuş 😊
Lisatetik Benim kızım 11 günlük günde altı yedi bez değiştiriyorum kakasını yapıyor ama yaparken çok zorlanıyor bazen kendisini çok sıkıyor meme istiyor çekiştiriyor kıpkırmızı oluyor o an .
[silindi] Lisatetik kakasının kıvamı nasıl ? Eğer sulu cıvık kaka yapıyorsa sorun olmaz. Ama kakası katıysa mutlaka doktorunuza danışın
YaprakNur @[silindi] Merhaba, 57 gunluk oglum arada bogazina birsey kacmis gibi oksuruyor, bazen de tukurugu soluk borusuna kacmis gibi tikaniyor nefes alamiyor. Bu siralaf siklasmaya basladi. Neden olur? Mudahale getirir mi?
[silindi] YaprakNur eğer öksürüyorsa herhangi bir şey yapmanıza gerek yok. Öksürüğü içinde akciğer filmi veya doktorun stetoskopla dinleyip neden böyle öksürdüğüne dair teşhis koyması gerekir. Muayene etmeden bir şey diyemem 😌
Cerarfmet Merhaba bebeğim 5 aylık ve sadece anne sütü içiyor yavaştan ek gıdaya başlasam mı başlarsam ilk önce ne vermeliyim ♥️Teşekkür ederim şimdiden
[silindi] Cerarfmet 6 aydan önce ek gıdaya başlamak için bebeğin gelişimi doktor tarafından değerlendirilip ona göre Karar verilmesi gerekir. İlk denemeyi de evde mayalanmış yoğurt veya taze mevsim meyveleri ile başlanabilir
zeyn09 Cerarfmet benim bebeğim 4,5 aylık canım gelişimi kilosu çok şükür önden gidiyordu doktor kontrolümüzde eğer istekliyse yavaştan yoğurt armut tattırabilirsin 3 gün kuralına göre dedi bende küçükten tadımlara başladım bence gelişimi iyiyse doktoruna danışarak başla ufaktan derim 🌸
Rojdaa [silindi] bebeğim iki aylık gece emzirmesine iki üç saatte bir kendim mi uyandırmaliyim yoksa onun uyanıp istemesini mi beklemeliyim ?
[silindi] Rojdaa bebeğin 1 aylık olduktan sonra vücut depoları dolar. Yani sizin uyandırıp emzirmenize gerek yok artık uyku kalitesi için kendi uyanmasını beklemelisiniz
Oquzannesi [silindi] merhaba ben ve bebeğim covid pozitif çıkan kardeşimle temaslı olduğumuz için karantinadayız bugün 5. Gün ve bebeğimde hapşırma öncedende vardı ama bugün az öksürük var birde burnu tıkanmış yalnız şunu da belirtmeliyim dün duş aldırırken baya üşüttüm onu bundan da olabilir mi yoksa bu karantina sürecinde bebeğimde mi pozitif ? Çok korkuyorum
Duygunida 20 günlük bebeğim var 4 günlükken göbek bağı düştü. Esneyince gerinince göbek deliği dışarı çıkıyor. Önemli bir durum mu acaba?
[silindi] Duygunida hayır önemli değil. Ama sürekli o delikten dışarıya doğru bi şişlik çıkıntı varsa göbek fıtığı olabilir. Takip etmelisiniz