aybikreis
@[silindi] cm olarak giydirmek daha mantıklı. Ben bir büyük beden alıp kullanım süresini uzatıyorum ☺️
habibe_omerasaf
[bilinmeyen] evet bazı kıyafetler uyuşmuyor. Fakat ben aldığım hemen olsun yakışsın istiyorum 🙈😊 yani büyük aliyim ileridede gitsin fikri güzel ama ben öyle yapamıyorum hemen üzerine otursun istiyorum ama tabii biraz büyük alınıp uzun süreli kullanılabilir. Mesela 4 aylıkken 6 9 arası olan kıyafetler tam oluyordu oğlumu beden olarak bazen tutmamasına bende denk geliyorum
Deleted0089
habibe_omerasaf bende o an giydiğinde tam olsun nasılsa seneye hiç birini gitmicek gözüyle bakıyorum 🙈
Deletedmom47
[bilinmeyen] Kalıpları hep farklı dediğin gibi .Bugün 39 gün oldu doğalı şuan Yenidoğanlar birde 1-3 aylar tam geliyor 1-2 haftaya en fazla olmaz gibime geliyor boydan .Birde bi kaç tulum var mesela onlarda 1-3 ay baya büyük ayına göre giydirmedim o yüzden büyük gelince hoşuma gitmiyor pek .
Mihrimahimmmm
[bilinmeyen] tulumları özellikle bi beden büyük al kış cocuguysa anca oluyo ztn alta çamaşır giydirdinmi
Ysfbuszfr
[bilinmeyen] Ben cm e göre alıyorum. Bol almıyorum bedenine göre alıyorum. Diğer türlü yakıştıramıyorum 😁
serenaysimsek
[bilinmeyen] cm olarak alıyorum. 2 aylıkken 3-6 ay alırdım biraz bol olurdu daha rahat ederdi içinde hemde daha uzun giyerdi. Diğer türlü belini bacağını sıkıyor rahat edemiyor. Ayaklı olanlarda ayaktan dolayı olmuyor. Zaten tam cmi yani ayını alsam maksimum bir ay falan giyer hatta daha kısa. Ben o yüzden bi beden büyük alıyorum her açıdan daha iyi oluyor☺️
aybikreis
@[silindi] boyuna göre. Aylık kontrollerinde boyu ne kadarsa ondan uzun alıyorum,birde patikli kıyafetler beden olarak daha zor uyuyor. Şu an 5 ay 22 günlük ama 1 aydır kıyafetleri 6 9 ay olarak kullanıyorum büyük durmuyor üzerinde
Esracim
[bilinmeyen] aya göre aldım doğmadan önce ama artık cm göre alıyorum.
btlbtl
[bilinmeyen]
🤦🏼♀️ evde giymesin disarda giyer dedigim her kiyafet yepyeni bir sekilde kuculdu...Ay olarak almak mumkun degil her bebek farkli markalarin kalip anlayislarida farkli...
3 aylikken 6 aliyordum ben , cm olarak bakmiyorum artik tamamen goz karari uzerine tutuyorum ve olan bedeninden 1 2 beden buyuk aliyorum hemen daraliyor ve giydirmek eziyet haline geliyor ikimize de 🤗
Asli91
[bilinmeyen] 4.ayında 9-12 aylık almıştım 5.ayını doldurdu şimdi tam oluyolar. Netten alıyorum genelde boyuna aşağı yukarı hangi ay uyuyosa onu alıyorum. 6-9 ay aldıklarım var bacak boyları kısaldı artık 😬
Nily
[bilinmeyen] bi astronot mont alayım dedim 3-6 yı sadce bu kış giyer 6-9da şuan cok büyük geldi. Ama birdahaki kışa olmaz. Her kış yenilemek gerekecek galiba.bazılarında kilo yazıyor bebeğin kilosundan fazla fakat üzerine oturuyor ama birkac ay sonra küçük gelir vs vs . Şaştım kaldım ne alıcamı😀
Evde ölçtüm boyu 62cm cıktı doktor ölçtü 60bucuk. Kafamda deli sorular 😱
btlbtl
[bilinmeyen]
evde eşofman takımları sweatshirt gibi seyler giydiriyorum hem rahat hareket etsin uyurkende rahat olsun diye.
dışarda giyer deyip yepyeni küçülttüklerim jeanler , gömlekler , kazaklar , kapşonlu şeyler ve ayakkabılar 🙈
btlbtl
[bilinmeyen]
suan 7 aylık , ben hiç minnos bebek kiyafetleri giydirmedim cok kucukkende jeanlar komik durabiliyor ama jean gorunumlu taytlar var kiz bebek reyonlarinda onlarla basladim ilk jean giydirdigimde 5 aylikti hm 'de cok tarz erkek jeanleri var beyaz spor ayakkabi ve cool bie sapkayla gercekten cok yakisikli oluyorlar 🙋🏼♀️
btlbtl
[bilinmeyen]
evet patik gibi olan spor ayakkabilar 😂
Jrarya
[bilinmeyen] ben cm’e göre giydiriyorum boy ve kilo olarak ilerde çünkü
btlbtl
[bilinmeyen]
ben gaz problemi yasamadim kiyafetle alakali o konuda bilgim yok , ayakkabida oyle sert tabanli degil ayakkabi gorunumlu patik ayrica makosende giydiriyorum kiyafetine gore neye gore sagliksiz peki ciplak ayakla temas etmiyor uzerinede basmiyor ayagini zaten sıkamaz bol oluyorlar merak ettim ?
-erCansu-
[bilinmeyen] 1 aylik ama 3 6 aylik kiyafetlerini giydiriyorum hastane cikislari bile tam oluyor alt pijamalari giyince asagi kayiyo yani bebegm kilolu degil biraz bol duruyo ama ben denedim baktim daha rahat gorunuyo oyle karar verdim :)
ikos58
[bilinmeyen] oglum 6 aylık 1 yas alıyorum. Cm olarak da zıbınları vs aldıgım oluyor mesela 70cmse 80cm alıyorum cunku bır yıkamay kuculuyor. Sıkmasına fırsat vermıyorum uzerıne oturmaması lazım kas ve omurga gelısımını etkılıyor
Arasdamla
[bilinmeyen] ben genellikle ayından büyük bol giydiriyorum rahat etsin diye canım
Yagizmomms
[bilinmeyen] Bende anlamiyorum valla 34 günlük şu an yeni doğanlar ve hastane çıkışları olmuyor. 1-3 aylar tam oluyor. Muhtemelen 2 haftaya onlarda olmicak. 3-6 aya geçicem heralde.