Hulyaa00 Koronayı bilemem de oğlumdaki tecrübem şöyle oldu, kış bebeğiydi. 2018 ekim sonu doğmuştu.İlk 6 aydaki aşıları,rutin kontrollerimiz vs hep kıştı yani. Korona yoktu o zamanlar ama 25-30 günlük olduktan sonra yağmursuz havalarda ben slinge koyup üstüne kışlık sling koruyucu da takıp, kah mahalle içinde kah park park gezerek yürüyüşler yaptım.Sling ile sağlık ocağına ve hastaneye de çok gittim. Zaten adeta kangru hayvanı gibi göğsünüze soktuğunuzdan kimse görmüyor bırakın dokunmayı vs.
Bebekken de en azından çok küçücükken dikkat ettim sonuçta korona yokken de belli virüslere mikroplara çok açıklar savunmasızlar.
Bebek arabamız vardı travel sistem, 6 aylık olana kadar onu sanırım 3 veya 5 kere çıkarttım onu da ancak eşimle çıkartabildim. 2 parçaya ayrılmak zorunda oluşu, anakucağını sökmeden kapanamaması, aşırı hantal oluşu ve tek başına 55kg luk halime arabanın bana külfet olmasından sonra onu sattım bebeğim 6 aylıkken.O zaman 2019 nisandı.Gittim tam yatabilen,koldan çift yönlü olabilen,tek elle aç kapalı baston puset aldım. Oğlum 22 aylık hala onu kullanıyorum.
- bebeğime 16 haftalık gebeyim, muhtemelen doğum ocak ayının ortasında olacak. İlk kontrollere kucağımda slingle götürcem gene.Zaten 5-6 kg olduktan sonra kangru kullandım hep o da var.Gerekirse kangru da takabilirim.2021 nisan-mayısında elimdeki mevcut baston pusetle 2. Yi büyütürüm. Travel mravel anakucağı filan hiç uğraşamam.
Şimdi mevcut pandemi döneminde ilk bebeğimi doğuracak olsaydım bi sling veya yenidoğana uygun ergonomik bi kangru alır kullanırdım.Araba ilerleyen dönemde bebek 7-8 kg olunca kollar kopma halindeyken gerekiyor 😂