idil1990 Eliff112 7 ay 23 gunluk kizim sabah ihlamura cicibebe muz pekmez karistirdim yaninda lor ve 30 cc ihlamur icti oglende biz tost yerken icinden yedi peynirli kismindan arkasindanda elma armut pekmez karisimi yedi biraz sonrada sadece kiymali yogurt yedirmeyi dusunuyorum bugun boyle olsun dedim ☺️
Eliff112 idil1990 ıhlamur hic denemedim aslinda yedirirken meyve suyu gibi icirilebilir de karışım da yapılabilir 😁 cok teseklurler
Eliff112 Gdogru masallah valla dur bende yarin deneyeyim. Oglum agzina tane geldiginde hemen agzini aciyor bakiyorum ki dilinin ustunde oylece tutuyor suyla falan yutturuyorum 😁😁
Gdogru Eliff112 karşısına geçip siz de ağzınıza bişeyler atıp büyük büyük çiğneyip, bir süre sonra taklit etmeye başlayacak. Bir de yiyecekleri damağına yapıştırın, orda temizlemeye çalışırken çiğnemeyi öğreniyor 😄
Tgce16 Dn123 yoğurt ve pekmez aynı anda birbirinin vitaminini faydasını öldürüyormuş canım ayrı ayrı verirsen daha faydalı olur 🙏
Dn123 Tgce16 bir doktorun yazısında okumuştum bebeklerin alacağı demirde kalsiyumda ne bir çay kaşığı ölmezden ne de iki kaşık yoğurttan alınabilir mis o yüzden tatlandirilabilir diyor du 😀
Tgce16 Eliff112 bebeğim 10 aylik Sabahları yumurta sarisi veriyorum ama tek yemiyor yoğurt ile sulandiriyorum anca o şekilde :) doktorum bir gün ver bir gün verme demişti yumurtayı o yüzden diğer gün lor peyniri zeytin ezmesi belki içine muz gibi o şekilde veriyorum Öğle sebze veya meyve veriyorum eğer meyve veriyor isem içine ya kendi yaptığım bebe bisküvisinden ya irmik ilave ediyorum bunlara keçiboynuzu özü ekliyorum Sebze veriyorsam yoğurt ile veriyorum tek çok yemiyor zaten illa yoğurt olacak 😄 Hiç çorba vermedim bir doktorun yazısını okumuştum mantığıma yattı şöyle tabi sebze çorbaları için geçerli mesela havuç patates ile çorba yapacağıma direkt ana malzemeleri haşlayıp veriyorum Çünkü o sebzeler ile birlikte bebeğim su içmiş oluyor aslında. Direkt sebzeyi alması daha mantıklı geliyor bana Bunlar dışında tavuk, kuzu kıyma , balık veriyorum 🙏
tosbikyanak-ela- Eliff112 bizde 8 ay 9 günlüğüz bgn sabah patates tostuyla erik suyu yedi ara öğünde meyveli yoğurt öğlen de mercimek çorbası yaptım kıymalı aksamda aynı çorbayı verdim bazen kahvaltıda yarım muz labne peynir yumurta keçi boynuzu özü karıştırıp veriyorum onu çok severek yiyor ama şuan dişleri çıktığı için pek iştahımız yok
Gdogru Misirekmegii kabakları soyup parmak kadar kesiyorum dikine. Üzerine nane serpip fırına atıyorum. Yumuşayınca çıkarıyorum, fazla kızarmasına beklemiyorum. Piştikten sonra zeytinyağı döküyorum üzerine, pişerken yağsız
Eliff112 Misirekmegii yukarida tarif etmisti hanimefendi kabaklari parmak şeklinde dogruyormus uzerine nane serpip firina veriyormus yumuşadıktan sonra cikariyormus kizartmiyormus farkli bir tat denemek lazim:)
Misirekmegii 7ay12 günlük Sabah Yumurta sarısı ve loru ezip karıştırıp verdim Ve salatalık rendesi Öğlen Yoğurt 3 5 çay kaşığı pek sevmiyor Akşam Buharda haşlayıp Blendirdan çektiğim sebze püresi soğan ķabak patates havuç Haricinde meyve rendesi yada yine meyve püresi veriyorum Pektarif bilmiyorum Birde 1tk irmik 1tk pirinç unu 1cb peyniraltı suyu muhallebi yapio içine 1 cici bebe bisküvili veya 1ck pekmez katıyorum Başkada tarif yok bende 😏
Gdogru Misirekmegii rica ederim ama fırında pişince çatalla ezmek biraz zor olabilir hafif kayış gibi oluyor denersiniz..
Pares Bilmediğim için soruyorum arkadaşlar bugün çorba yaptım bebeğime fazla olmuş dolaba koyup yarın tekrar yedirsem olur mu dökeyim mi yoksa
Eliff112 Pares taze olsun diyorlar aslinda ama ben sahsen corbayi ertesi gunde veriyorum cunku ne kadar yiyebilirler ki cok az bile yapsak kaliyor tabi karar sizin
Mom9 Eliff112 sabah uyanınca anne sütü kahvaltı avokadolu lor peynirli yumurta, peynir, salatalık, kefir Öğlen sebzeli kıymalı tarhana çorbası Arada yoğurt, iki tane nektarin Akşam semizotu Bi dilim de gözleme yürüttü😅 Meme ve kapanış :))