Eliff112 kizim 7 ay 5 gunluk. ek gidaya 5.5 aylikken basladik :) tarif olarak genelde yaptiklarimi yazabilirim ;
kabak-havuc mucver
1 yumurta sarisi
yarim kabak yarim havuc
1 yemek kasigi yogurt
aldigi kadar tam bugday unu
klasik mucver gibi rendeleyip hepsini karistirip az zeytinyagli tavada pisiriyorum ufak parcalar halinde veriyorum yanina da yogurt :)
tavuk veya ilik suyuna terbiyeli havuclu corba
yarim havucu rendeleyip az zeytinyaginda kavuruyorum. ustune 1 bardak tavuk suyu 2 bardak normal su ekliyorum kaynayinca yarim cay barsagi tel sehiye atiyorum. bir kasede 1 yumurta sarisi ve 2 kasik yogurt 1 kasikta unu cirpip torbayi terbiyeliyorum. 5 dk daha kaynatio kapatiyorum. tadi cok guzel 👌
sebze corbalari yapiyorum havuc kabak patates buharda piserken kucuk cezvede pirinc hasliyorum. en son hepsini ezip yediriyorum. pure gibi aslinda.
bugun ise kapya biber corbasi yedik. yarim kapya biber yarim sogan 1 sarimsak ve yarim patatesi buharda pisirdim. kucuk tavada 1 tatli kasigi tereyaginda 2 yemek kasigi tam bugday ununu kavurdum. buharda pisen sebzeleri blend edip ( kapya biber catalla ezilmiyor) un ile karistirdim. uzerine kivaminin nasil olmasini istiyorsam o kadar sicak tavuk suyu - su - ilikli kemik suyu hangisini isterseniz ondan koyup 1 tasim kaynattim. severek icti.
sabahlari kahvaltida genelde lor peynirli omlet yiyoruz. benden de simdilik bu kadar 😘