YusufTalhaveAnnisi Merve-HanifeDuru inanın neye inanıcaımı şaşırdım biyerde şeftali verilir yazıyodu verdim üç dört gün bişey olmadı başka sayfada bi baktım verilmesi uygun değil anlamıyorum bişeyin tek doğrusu vardır
Merve-HanifeDuru Bebekten bebeğe değişiyor kimi seviyor yiyor kimi sevmiyor alerji yapıyor belki alerji yapar diye verilmesi uygun değildir diyorlardır 🤷🏼♀️ YusufTalhaveAnnisi
Mirel1616 Havuç püresi patates püresi kabak püresi 3 gün kuralına uyarak verin ..Sonra bunlara kemik suyu ekleyip içine az miktar irmik yada pirinç ekleyip çorba yapıp verin ..pirinç unu ama tam pirinç unu Bebek irmik bunlarla muhallebi yapın içine elma meyve püresi ekleyip verin ..kahvaltıda azar azar yumurta sarısına başlayın az miktar kendi yaptığınız lor peynir verebilirsin ve mutlaka kendi mayaladıgınız yoğurdu günlük olarak verin
Dygavs YusufTalhaveAnnisi neden sebze haşlamıyorsunuz? Kabak patates havuç haşlayıp catalla ezip verebilirsiniz sadece kabak irmik vereblirsiniz. Çorba gibi yapabilirsiniz. Meyve denetin. Elma muz kayısı. Direkt neden yemek veriyorsunuz 8. Aya kadar tadım yapmalı bebekler. 7. Aydan sonra içine dana kıyma haşlayıp koyarsınız suyunu koyarsınız. Zaten yoğurt yiyebiliyorsa tüm meyveleri cam rendeden geçirip yoğurtla karıştırabilirsiniz bigün yoğurt elma bigün yoğurt muz gibi. Aylık kontrolde doktorunuzada danışın mutlaka
YusufTalhaveAnnisi Dygavs ev yoğurdu kaynanam mayalıyo hergğn mutlaka yiyo ama yemek olarak ne vermeliyim onu bilmiyodum patates püresi boğazına kaçar dedi kaynanam sonra korktum
Minakanne YusufTalhaveAnnisi Sebze ilk 3 gün sürekli patates 2. Üç gün havuç 4. Üç gün kabak buharda pişirip çatala ezdim verdim ilk 3 gün kuralına uyarak tabi
AlpTunayinannesi Bir şey sorabilir miyim? 1 yaşa kadar inek sütü verilmemeli deniyor. Yoğurdu neyle yapacağız?
YusufTalhaveAnnisi AlpTunayinannesi yoğurt yaparken sütün yapısı bozuluyomuş o yüzden yoğurt sakıncalı değil süt sakıncalı
Bebeklihemsire AlpTunayinannesi yoğurt mayalandigi için süt le aynı özelliği göstermiyor bol bol yoğurt yedirebilirsiniz
Hilal1120 YusufTalhaveAnnisi bence bebeğiniz için özel yapın yeni minik kavanozlara günlük olarak hazırlayın
Dadam YusufTalhaveAnnisi azcık kendi sütünde sağ içine bişey olmaz. Yava yavaş ver kaşığı ucuyla geveliyo zaten ağzında
Gdogru YusufTalhaveAnnisi sebze haşlayın çatalla ezip zeytinyağı döküp verin. Kabak patates havuç, kapya biber, taze fasulye vs. Elma armut kayısı avokado verebilirsiniz cam tende ile rendeleyip. Yumurta sarısı, labne, lor, yoğurt verebilirsiniz.
Purple13 YusufTalhaveAnnisi canım zaten ilk tadım yapacaksınız. Önce sebzelerden başlayarak 3 gün kuralıyla tattırın. Her besinin alerji yapma olasılığı var. Doktorunuzla konuşun mutlaka
YusufTalhaveAnnisi Purple13 sadece haşlayıp püremi yapıyım sebzeleri yani terbiyeleyip çorba gibi yapmıyım bide tuz miktarı ne olucak tuz falan hiç katılmıyo mu
Balli_pastamm_ YusufTalhaveAnnisi Kabaklı patates çorbası Tavuk sulu şehriye çorbası Yoğurt çorbası Yoğurtlu kabak püresi olabilir Bebek tarhanası ile çorba yapabilirsiniz Ay olarak ilerledikçe de alternatifler artar zaten
Balli_pastamm_ YusufTalhaveAnnisi Bunu biraz daha ilerleyen zamanlarda yapabilirsiniz yada tavuk suyunu az miktarda koyabilirsiniz.
Purple13 YusufTalhaveAnnisi canım 1 yaşından önce tuz verilmez. Bizi ilk yoğurtla başlattı doktorumuz. 3 gün kuralıyla ilk gün 1 çay kaşığı 2. Gün tatlı 3. Gün bir yemek kaşığı.buharda haşla biraz pütürlü bırak çatalla ez blendır yapma. Çok zorlanıyorsa biraz sulandırabilirsin.
Eelif24 Karadeniz benmde 6 bucuk aylik oglum var bende arabasi corbasi yapip yedirmek istyrm agir gelir diye korkuyorum sizce agir gelirmi birde siz hersey derken neler berdiniz mesela
Karadeniz Eelif24 5 aylıkken başladım ek gıdaya ben yoğurt verdim ilk önce sonra yavaş yavaş tadımlık patates havuç kabak bir süre sebzelerle devam ettim yoğunluk formül süt ve anne sütü oldu . Sonradan yavaş yavaş herşey vermeye başladım muhallebiler yapıyorum artık yemek yapıp veriyorum çorbalar vs
Balbocegi Eelif24 arabaşı çorbası çook ağır gelir. İçinde beyaz un var, salça var. Beyaz undan uzak durmak lazım. Salça zaten en az bir yaşa kadar yasak. Tavuk suyu ve tavuk sekiz aydan önce verilmemelidir
Deletedmom513 ilk önce bi sakinleşin. ve bir çocuk doktoruna randevu alın doktordan bi beslenme listesi isteyin bizim doktorumuz her ay günceller verirdi . ilk olarak tadımlar var ve sebze ile başlamak gerekiyor ben ilk 3 gün yoğurt verdim sonra sebzelere geçtik haşlayıp ezerek verdim . öyle bi tabak yemek yapıp irmik yapıp vermiceksiniz unutmayın mesela yırğuttan sonra çeyrek kabak haşlayıp başka hiçbirşey katmadan ezip verdim 3 gün sonra havuç sonra patates sebzeler bitti aynı şekilde meyvelere geçtik en son yumurta sarısı ve bu 1 ay sürdü tadımlar bitti sebze çorbaları ve diğer çorbalara geçtik çorbalardan sonra ortlama 8 9 aylıkken yemeklere geçtik köfte makarna pilav gibi .. bu arada tabi her ay yeni eklenen gıdaları yine 3 gün şeklinde denedik . interneti ve annenizi boşverin bi doktorla görüşün yardımcı olurlar
YusufTalhaveAnnisi Ne biliyim ilerde mide bağırsak hastalıkları olsun istemiyorum çok ağırda vermek istemiyorum vitaminli besleyici şeyler yesin kilo aldıran besinlerden ziyade ben kilo için kesinlikle yapmam bişey ideal kilodaysa bebek benim için tamamdır şuan ideal kilosunda sadece vitamin olan besinleri tüketmesini istiyorum anne sütü yanında ve ne yalan söyliyim hazır hiçbişey tüketmesini istemiyorum
TalentedMom YusufTalhaveAnnisi seçenek çok var meyve ve sebze püresi yapın verin muhallebi yapmak isterseniz formül süt kullanıyorsanız içerisine bebe bisküvisi katıp verebilirsiniz meyve püresi yapıp yulaf unu ya da yulaf esmesiyle bile sağlıklı muhallebiler yapabilirsiniz😊