melis_duru Heide 4 aya kadar bekleyin, 2 ayı bulabiliyormuş iz oluşması. Sizinkini bilemedim 🤷🏻♀️ isterseniz kendinize de test yaptırabilirsiniz, yaşı yok zaten
melis_duru Pelin87 doktorunuza bir sorun isterseniz, morluk da belki tuttu demek olabilir, benim kızımda hiçbir şey yoktu çünkü
Pelin87 melis_duru şu an çok endişelendim yaaa 😩 inşallah tutmuştur hafta içi gidip bi baktıralım bizde
minikfare melis_duru teşekkr ederim bende kızarıklık iz vs oluşmazsa aynı yolu izleyeceğim umarım tutar
Seda_123 melis_duru Evet iz var mı diye sağlık odağındaki ebemiz 4. ay aşımızı olmadan önce aramış sormuştu 6 aylık şu an izi var çok şükür
melis_duru Seda_123 bizim sağlık ocağı çok ilgisizdi malesef. Kızım 1 yaşına gelince değiştirdim, keşke baştan değiştirseymişim
[silindi] melis_duru Geçmiş olsun öncelikle Bizde 2 gün önce karma aşı olduk iki aylığız tam Ama içinde verem aşısı varmıydı bilmiyorum tetanos difteri hepatit rotavirüs bikaç tane daha vardı bilmiyorum ama bacağından vurdular sizin neresinden vurulmuştu ve verem aşısı kesin 2 aylıkkenmi vuruluyor?
melis_duru [silindi] evet verem aşısı 2 aylıkken yapılır, sol koldan yapılıyor, karma aşının içinde değildir, ayrı yapılır. Emin değilseniz bebeğinizin aşı karnesini kontrol edin, oraya işlemişlerdir
melis_duru Gzlky sadece verem savaş derneklerinde yapılıyor, bana da kimse sormadı valla, arkadaşlarımın bebeklerinde hep iz görüp, kızımda görmeyince ben şüphelendim de üzerine düştüm. Doğru düzgün bilgilendirmiyorlar insanı 🙄
SamsonsMom Kadert 2. Ay aşıları üç adet zaten ikisi bacaktan biri koldan, koldan vurulan verem aşısı oluyor
Mommyishome melis_duru ama verem aşısının ilk 90 gün içinde yapılması gerektiği gibi bir bilgi de var. Daha sonrasında aşı yapılabiliyor mu?
bitterdelisi24 melis_duru ya bende merak edıyorum bunu benım kzıımın kucucuk sıvılce gibi fazla belli olmuyo tutmuşmduur acaba ya
melis_duru bitterdelisi24 benim kızımın hiç iz yoktu, sizin küçük de olsa varsa tutmuştur muhtemelen, ama tabi kesin bir şey söyleyemem ben burdan 🤷🏻♀️