Tuvalet iletişimiyle ilg
Kadriye89 merhaba, tuvalet iletişimiyle ilgili bir şeyler yazmak istemiştim hazır post varmış buraya yazayım dedim 🙋🏻♀️ Biraz geç bir yorum olacak ama denemek isteyip cesaret edemeyen varsa diye bir yorum da ben ekleyeyim dedim. Bebeğim şu an 3.5 aylık, 2-3 haftalıktan beri tuvalet iletişimi uyguluyoruz. Nerdeyse ilk uygulamaya başladığımızdan beri kakasını bezine yapmıyor. Henüz çok küçük olduğu ve çok sık çiş yaptığı için sürekli tuvalete götürmem mümkün olmuyor bu yüzden çişlerinin birçoğunu bezine yapıyor, ara sıra çok kıvranırsa kıyamıyorum çiş için de tuvalete götürüyorum ve çişini de tuvalete yapıyor. Bu süreç içinde kakasını altına yaptığı sayılıdır, onlar da genelde dışarda olduğumuz zamanlarda tuvalete götüremediğimden yaptı. Birkaç kez kez de evdeyken altına yapmıştır yorgun olup tuvalete tutmadığımdan. Bebeğim erkek bebek, biliyorsunuz erkekler bezlerini açtığınızda suratınıza sağa sola işemeye çok meyilliler. Yeni doğduğunda sezaryen olduğumdan tuvalet iletişimine başlayamamıştım çünkü çocuğumu taşıyamıyordum. O süreçte sürekli sağa sola işiyordu. Tuvalet iletişimine başladığımızda etrafa işemeler de kesildi. Çünkü bezi açıldığında tuvalete gideceğini biliyor ve tuvalete gidene kadar bekliyor. Yani şu an iyi gidiyoruz şükür. Başlamak isteyip de cesaret edemeyen varsa diye kendi deneyimimi paylaşmak istedim. Bebeklerimiz her derdini anlatıyor, yeterki duymak isteyelim. Her şey onların sağlığı ve rahatı için. Benim bebeğim tuvalete gitmekten çok mutlu, seviyor eğleniyor, gidince yüzü gülüyor ve rahatlıyor. Herkesin denemesini tavsiye ederim. Sağlık açısından sıkıntı olacağını düşünenler de var sanırım. Kalça çıkığı vs olur diyenler çok olmuştu. 3 aydır her gün defalarca tuvalete gidiyoruz ve kalça ultrasonumuz iyi çıktı hiçbir sorun yok.