Adlk Mehmet-22_efe çok zor günler geçirdim halada geçiriyorum ama hiç bir zaman kızıma bağırmadım bağırmam da durmuyorsa huzursuZsa hep bir nedeni vardır diye düşünüyorum bebek büyütmek sorumluluk işi üstesinden sağlıklı bir şekilde gelmek önemli diye düşünüyorum çünkü rol model sizi edinecek bebeğiniz 🤷♀️
GoGirl Mehmet-22_efe cok gec yattigi icin verimli uyuyamiyor olabilir.ne kdr gec yatarsa o ldr daha kotu uyuyolar.bizde 6 ayligiz en gec 9 bucukta gece uykusuna gecer gunduzde kisa kisa bazen 1 kere uzun 2 2 bucuk saat kadar 3 4 kez uyur.bir duzen oturtun uykusunu ve beslenmesini duzenli ayarlarsaniz daha sakin olur
Hunilianne Mehmet-22_efe yani benim kızım da 6 aylık. Onda gözlemlediğim kadarıyla söylüyorum ağlama safhasına geçtiysek uyutmak icin geç kalmışım demektir o zaman iyice cadılanıyor, asla sakinleşmiyor gündüz uykularını bir düzenlemeyi denerseniz belki de o kadar huysuz bi bebek olmaz 🤷🏼♀️🤷🏼♀️
Zehra_Ens 10 aylık ikizlerim var sıralıyo ikisi de dökmedikleri çekmece oyuncak kalmıyo çiçekleri yoluyolae toprak döküyolar pişik kremini açmayı öğrenmiş teki her yer kremdi. Bağırdığımı hatırlamıyorum. Sadece yemek yedirirken elime vuruyolar oğlum ya da kızım diye sert söylüyorum o da tekrar vurmasın diye. Her yaptığı şeyde bebekler kızmak sadece psikolojisini bozmaya yarar diye düşünüyorum. Ağlıyolar sebepsiz huysuzlanıyolar var bi derdi demek ki kıyamam yoksa niye ağlasın diye düşünüyorum. Ve elime telefon almak yerine bebeklerimle oyunlar oynuyorum. Topla oynuyoruz hayvanları tanıtıyorum vs. Tv açmıyorum 6 7 aydır. Her şeyim onlar zor ama çok güzel Allah isteyen herkese nasip etsin. Yokluklarını acılarını göstermesin en önemlisi bu 3 4 yaşlarında zaten daha da düzelecekler. Sabretmek lazım.
Duygusm Mehmet-22_efe Çok bunaltıcı, biliyorum 🤷🏻♀️ Yalnız bebek bakmak çok zor, hem bedensel hem zihinsel olarak çok yıpratıcı. Ben bunları düşündüğümde çok sakinleşiyorum, o yüzden yazmıştım. Allah kolaylık versin inşallah 🙏🏻
ysmn_cnyt Mehmet-22_efe aynı durumdaydım terapistte gittim faydasını gördüm canım illa yardım edecek biri olması lazım yoksa insan olumlu bakamiyor
Kubradaghan01 Mehmet-22_efe canım benim oğlumda aynı doğduğundan beri olur olmaz herşeye ağlar hiç birşeyden memnun olmaz. Aynen görenler bana hep sabır diliyor. Bende bazen istemeden sesimi yükseltiyorum ama artık dayanamaz noktaya geliyorum. Çok üzülüyorum. Düzelir diyorlar ama zannetmiyorum böyle gider yani Allahım yardımcımız olsun.
Huma__smom Mehmet-22_efe mesela benim bebeğim de düşeceği ya da kendine zarar vereceği bir duruma girdiğinde yapma dur diye bağırıyorum ama tamamen refleks. Düşse çığlık atıyorum hayır diye.. Bilerek değil kesinlikle. Ama bebeğim öyle çok korkuyor ki donup kalıyor olduğu yerde. Evim küçük eşyaları sıkış sıkış yerleştirmek zorunda kalıyorum. Kapıları kapatıyorum ama açık bulduğu an dalıyor. Bunu nasıl atlatacağım ya. Bilerek bağırıyorum ama o panikle dur demek bile çocuğa ağır geliyor fark ediyorum. 😔
Kubradaghan01 sevgice düzelmiyor canım benim oğlum 9 aylık oldu. Çok beter yani sabır diliyor bizi gören 😊
BrcnBlgn Mehmet-22_efe Sana sunu soylim coklu gda alerjimiz var alerjiye bagli beslenme ve uyku reddimiz var huzursuz bir bebek ve askri hiperaktif saniye yerinde durmuo ve asla beslenmek istemio ne anne sutu ne mama icio sadece ek gida ile beslenio daha 1 yasinda ve her ogun yemek yedirebilmek icin tam 3 saatim gidiyor agzini acmio aglio yutmuo sabah 7de kahvaltiya oturuoruz 10a kadar bi gidim anca yio artik midem bulanio konusuourm oyaliorum kafasni dagtiorumki yesin daha sonra uyku saati gelio ve yemin ederim 12de uyutmaya basliorum 3te dalio tami tamina 2 saat maksimum 3saat direnio emzigi atio kalkio vuruo suratimi tirmalio yaomadigini birakmio kan ter icinde kaliorum sinirden agliorum hergunum ayni sekilde geciyor her vaktim tamamen bebegimle gecio kendime ayirabildigim 1saatim yok okadar zorluoki mahvoluorum ama bagirmiorum cunku oda isteyerek yada bilincli yapmio sukretmelisin
Mehmet-22_efe BrcnBlgn şükretmez miyim tabiki çok çok şükür. Allah yardımcınız olsun sabır versin inşaallah
Merve Mehmet-22_efe bağırınca rahatlıyor musunuz ? Daha dünyaya geleli ne olmuş hemen onu öfkenizle korkutuyorsunuz. Ben anlayamıyorum ki Allah yardım etsin size
Mehmet-22_efe Merve kendimi rahatlatmak için yada sussun diye değil anlamayacağını bende biliyorum zaten ama ağlarken çatlayacak gibi oluyor artık sinirinden kıyamadığım için kendini hırpaladığına üzüldüğüm için bi anda sesim yükseliyor işte istmeden korkutuyorum
Kuzucukunanasi Mehmet-22_efe bence siz bir doktora götürün kronik bir rahatsızlığı varsa farketmiyor olabilirsiniz aile hekimine götürmeyin ama iyi bir çocuk doktoruna götürün Mehmet-22_efe
Mehmet-22_efe Kuzucukunanasi ya götürdüm götürdüğüm doktorların hepside önerilen iyi doktorlardı hiç bi sorunu çıkmadı şükür
baybmom Herkes bebek bakamıyor yada tek bakamıyor diyeyim ama büyüyecek böyle kalmayacak öyle düşün ben hiç sinirlenmiyor muyum sanki sinirleniyorum tabiki benim oğlum yakında 15 aylık olacak bir haftadır diş çıkarıyor aşırı aksi huysuz ben kızınca inatla yapıyor bende odadan cıkıp sakinlesip geliyorum annem birkaç gün bende kalsın bakayım diyor bir saat bile veremiyorum o an :) evlat kızsanda zorlansanda büyüdükçe daha güzelleşiyor sabret
BelginYK Mehmet-22_efe benimde çocuğum öyleydi 40 ı çıksın düzelir 3 aylık olsun düzelir dediler ama 6 aylıkken düzeldi çok şükür. Tek sustuğu an uyuduğu andı çok zor dönemlerden geçtim. Tavandan asmalı salıncak aldık iki gün iyi di ona da alıştı istemedi. Sonra battaniye de çözüm bulduk. Battaniye de sallanınca susuyordu. Eşimde işe gidince tek sallıyordum bacak aramdan geçirerek sallıyordum. Daha sonra hamak beşik aldık. O çok iyi geldi battaniye den farkı yok. 9 buçuk aylığız hala onda sallarım uyur hemen. Hepsi gececek sabret. Ben çok sabrettim. Beni gören çok sabırlısın derdi hep. Napıyım laftan mı anlıyo ne diyim yani. Sende hamak beşiği dene derim.
Mehmet-22_efe BelginYK banada derler sen çok sabırlısın diye Bizimde var salıncağımız ilk başlarda sevmişti şimdi ordada mutlu olmuyor
YagmurElamm Mehmet-22_efe canım senin öfken bebeğine değil ki yalnızlığına herşeyi tek başına yapmana öfken. Söyle düşün biz çocuğumuza iyi bi gelecek vermek için dünyaya getirdik. Ona iyi bi yol gösterici olmalıyız ağladığı zaman durmadığı zaman ilk kucağına aldığın anı düşün . Ben çok ağladığı zaman bilincli olsa böyle yapmazdı bilmiyor diyip sakin olmaya çalışıyorum
Mehmet-22_efe YagmurElamm demi ya ilgilendiğim sadece bebeğim olsa bebeğim izin vermediğinde bile ev işlerini kahvaltımı yemeğimi halledebikecek birileri olsa yine bu kadar strese sokmam kendimi
Parsmls Of bende böyleydim bugun yazanların cocukları cok sakin sanırım ama gerçekten insan biyere kadar dayanabiliyor sabahtan bir başladı anca babası gelene kadar ben ne yemek yiyebildim ne iş yapabildim uyusun diye yannda yattım bir saat anca uyur gündüzleri … huysuz cocuk cok zormus allh bize kolaylık versin