RundownMom Esravza kaynar suda besin değeri ölüyor diye biliyorum. Aptamilde suyu kaynatın 60 derece kadar soğumasını bekleyin mamayı hazırlayın yazıyordu diye hatırlıyorum.
BoncukAnnesi Esravza canım okuduğun bir kitap da mamanın ılık suyla yapılması gerektiği yazıyordu sıcak su mamanın etkisini azaltıyormuş heralde. Ilımış su ile yapın diyordu bir doktorun kitabını okumuştum
Esravza gizemelifbas termosum var onda sıcak suyum var ayrıyettende bebegımin içmek için kaynamiş soğumus suyu var ikisini birbirine katmak hic aklıma gelmedi daha dogrusu erimez olmaz diye dusundum 😒 bende iki saat suyun altında sogusun diye ugrasıyorum
gizemelifbas Esravza oda sıcaklığındaki suda bile eriyor merak etme ☺️ Hem beklemek sana eziyet hem de besin değeri ölüyor olabilir
Tnablz Asla kaynar suya mama atılmaz formulu bozulur ılık yapıcaksınız ☺️ Bende kaynamış sıcak su digeride kaynamış sogumuş su eklıyorum
Esravza Tnablz şimdi benim bu zamana kadar yaptığım mamalardan hıçmi vitamin almadı sadece karnımı doydu yani😒
RundownMom Esravza yani ben öyle okumuştum.Üstünde kullanım talimatı yazıyor aslında bakmamış mıydınız?
GY_1801 Bende hep kaynar suyla yapıp sonra biberonu soğutuyordum. Ama yanlış olduğunu öğrendim hem de biberonum böyle yapa yapa çatladı kırıldı. Artık büyük demlikte hep kaynatılmış su hazır bulunduruyırum mama yapacağım zaman hafif ılıtıp öyle yapıyorum
Eternity Esravza Sise bebek suyuysa hayat su vs. Kaynatip sogutmaniza gerek yok. Mineralleri azaltiyor. Ben bebek suyunu direk 37 derecede isitoyorum isiticim var oyle yapiyorum, sogutmaya gerek kalmiyor
Kubralena Mama 40derece suyla yapılır yani ılık suyla 😊 ben suyu kaynatıp bi cam şişeye alıyorum,mama yaparken mama ketılım var tam 40 dereceye ayarlıyor ama başka yerdeysem cezvede ılıtıyorum,hazır su kullandığımda oluyor. Doktorumuz böyle tavsiye etmişti 👍🏻
1prensannesi_ Esravza zaten hazır mamalarda vitamin olduğunu düşünmüyorum tamamen sağlıksız ama mecburi olarak veriyoruz işte
_esraaozturkk_ Esravza canm mama yapmadan 15 dk once köy kaynasın o zmana kdr ılır bn birde biberini soğuk suya tutuyorum ılıyor hemen
_esraaozturkk_ Esravza ztn çok sıcak olmuyor ki su aşırı kaynar degl bn önceden kaynatıyorum sonra ılıtıyorum bana göre sıcak oluyor onu da soğuk suya tutuyorum vitamini gidecgni sanmıyorum
Esravza ymn2019 dıkkatımden kaçmiş olamazmı keyfii yapcak halim yok heralde mamayı yapıpta sogutmaya calışmak