BirDemet Mnbz Merhaba bebeğiniz başını tutamıyor mu? Bizimki de 4 aylık olacak baş tutmada sıkıntımız var.
BirDemet Mnbz Sırt üstü yatarken kollarından tuttugunuzda başını geriye atıyor mu ? Bizimki öyle yapıyor. İnternette de bununla ilgili çok kötü şeyler yazıyor. Endişe ettim de bu sebepten size de sorayım dedim
BirDemet Hbbsnnplt Merhaba bebeğim su an 6 aylık ve hala başını tutamıyor. Nörolojik bir şey çıkmadı, genetik test verdik. Sonuç bekliyoruz. Fizyoterapiye başladık
Hbbsnnplt BirDemet başını tutamiyor derken yüzüstü faln mi yoksa kucakta mi tutamiyor bende korkuyorum da hicmi tutamiyordu
BirDemet Hbbsnnplt Hayır yüz üstü çok güzel tutuyor ama sırt üstü ellerinden tuttuğumuzda başını kaldırmıyor geriye salıyor. Amin inşallah 🤲
Hbbsnnplt BirDemet bizde öyleyiz ama doktor sıkıntı görmedi ayakta turp basmasına baktı oturma pozisyonunda baş turmasin baktı bir sıkıntı yok dedi
Hbbsnnplt BirDemet ama bebeğim benim başlarda çok güzel kaldırıyordu sonra canı isteyince kaldiriyor istemyince kaldırmıyor bizde davranışsal diye üstüne düşmedik ama inşallah bir sıkıntı olmaz
Hbbsnnplt BirDemet Kb bende kokrtum suan son olrak kucakta flan başını nasil tutuyor,ayakları yere basıyor mu
BirDemet Hbbsnnplt Nöroloji doktoru mu dedi bunu ? Biz iki farklı çocuk nöroloji doktoruna götürdük ikisi de sırt üstü başını tutamamasını normal bulmadı ama mr vs bütün tetkiklerimiz de normal çıktı. Siz mr çektirdiniz mi?
BirDemet BirDemet Bizim baş kontrolümüz dediğim gibi zayıf. 6 aylık olduğu için artık oturmaya geçmemiz lazım ama başını öne düşürüyor oturma pozisyonunda. Oturmak da istemiyor zaten
Hbbsnnplt BirDemet Yok çocuk doktoru dedi ama aslında biizmki bir kaldırıyor bir kaldirmiyor şuan birkaç gün önce kaldırıyordu şimdi kaldrimiyor üç aylıkken faln kaldiriyordu hatta oturmak istiyordu
BirDemet BirDemet Ayakları yere basma falan şu an için çok önemli değil ki. Bebeklerde belli gelişim basamakları var, baş tutma, oturma ve yürüme gibi. Bunları zamanında yapamıyorsa sıkıntı var demek