annediyeabartmayin PayyEr26 canım benim bebeğim de ilk öyleydi geceleri uyuyordu 1.5 2 saatte bazen 3 saatte kalmıyordu aam gündüzleri hiç uyumuyordu ve hep memedeydi 5 dk bırakamıyordum çok ağlıyordu. Hatta doymuyor diyorlardı ama başka rahatsızlığı varmış doktor kontrolünde öğrendik. Ondan sonra düzene girmeye başladı yavaş yavaş şimdi ağlasa bile meme için değil evde gezdiriyorum falan öyle oyalıyorum çünkü ne kadar emerse o kadar gaz oluyor o yüzden gündüzleri en erken 1.5 saatte bir emziriyorum
annediyeabartmayin PayyEr26 canım sürekli kucağımda emerken bacaklarını kendine doğru çekip ağlıyordu. Ben gazdan sanıyordum hep. Daha sonra kakası ekşi ekşi kokmaya başladı ve hep yeşil kaka yapar oldu, kakasını yaparken çığlık çığlığaydı. Kaka tahlili yapıldı bağırsaklarında mikrop varmış o rahatsız ediyormuş
Zeyzey2616 Aybars_43 İnanın aynı postu açmak için girmiştim 😍 Bizde 31inde 2 aylık olcagız. Bazen uyanıyo 2 3 saattr bi bazen ben uyandıyorum
Edamom Zeyzey2616 bizimde 31inde 2 aylık olacak 😊 doktorumuzun önerisiyle 4 saatte bir emzir ama gece 4 saat gündüzleri ağladıkça emziriyorum ben
esrakyz annediyeabartmayin benim kızımda da bağırsak enfeksiyonu var 23 günlük maflor verdi doktor size ne önerdi?
Mommyofaboy annediyeabartmayin yazdıklarınızı okuyunca sanki bizim de aynı sorunumuz mu var acaba dedim. Benim oğlum da bazen emerken bacaklarını karnına doğru çekiyor gazını çıkarınca tekrar rahat emiyor, kakasi eksi peynir gibi kokmaya başladı ve bazende yeşil yapıyor ama kaka yaparken zorlanmıyor yine de. Siz de başka belirti neydi mikroba dair huzursuz muydu?
Yenianne1 Aybars_43 2 gun sonra 3 aylik olucaz. Ilk zamanlar saatde falan emziriyordum gcede 2 3 saattde bir ama duydum ki sutun yaglanmasida bebegin emdigi sutude hazmetmeside 2 saati buluyormus smdi 2 bir emzirmeye calisiyorm sut yaglanmazsa kiloda alamaz.. gaz problemi icinde sindirmesi gerekiyor buda 2 saati buluyormuş
sokomel biz üç aylık olacağız. gece 3 saatten fazla uyumaz. genelde iki saatte bir uyanır. yatarken beşe kuruyorum. olur da uyanmazsa emmeden sabahlamasın diye ama uyanıyor hep. 😀
sokomel PayyEr26 yenidoğanlar doyduğunu anlamazmış bence her huzursuzluğunu açlık sanıyor olabilirsin. gazı olan bebek bile memede susarmış. 2 aylık olduysa emme aralıklarını 2 saate çıkarabilirsin.
sokomel PayyEr26 bebek memede rahatlar ne derdi varsa. her ağlamasını açlık olarak düşünmeyin. bi emzirme iki saat gider.
BurcucuK Benim doktorum ne zaman isterse o zaman emzir dedi bazen 2 saat oluyor bazen 3 saat bende 54 günlük anneyim😊
sokomel PayyEr26 omzuna falan yatırdığında sakinleşmiyor mu? sürekli ağlıyorsa başla bi derdi vardır gaz gibi. açlık değildir yani :/
Tgba123 Ben 3 aylık olana kadar 2 saatte bir akşamları da max. 3 saatte bir emzirdim sonea kendileri istemediler o saat aralığında 3 veya 3,5 saati buldu mamayla destekli gitmeye başladım şuan 4 gün sonra 5 aylık olacaklar 4 saati buluyor
Elif2904 Aybars_43 merhaba reflusu oldugunu nasıl anladınız acaba benim bebeğimde kusuyor ama cevremdekiler daha çok küçük reflusu olmaz diyolar yarın bi aylık olacak
Tprk1802 Elif2904 kusan her bebekte reflü yoktur.bizimkide kusuyordu bazen gün boyu bazen iki günde bir felan doktora sorduk 3 aylık bebeğimiz diş etlerinden dolayı eli ağzında o yüzden.tabiki kusma reflü belirtisi olabilir ama başka şeyelrde olabilir.doktora sormak lazım
Aybars_43 Canancann Elif2904 cnm emdiği süt mideden ağzına geliyo sürekli, tekrar yutkunmak zorunda kalıyo ve uykuları bölünüyo😔
Seyda5050 Elif2904 her emzirme sonrası gazını çıkarmama rağmen kusuyordu. Ve artık püskürterek kusmaya başlamıştı. Püskürüyorsa kesin reflü diyorlar zaten. Kilo alımı bile azalmıştı çok kustuğu için.3 aylığız biz. 2. Ayında reflü mamasına başladık. Şükür toparladı ama kusma yine devam. Biraz böyle devam edermiş
mrvcr Aybars_43 reflüsü varsa sık sık emmesi daha iyi gelir annesi. gaz yüzünden yeteri kadar doyamıyordur o yüzden 2 saatte uyanıyordur. emzirirken aralarda gazını çıkarıyorusunuzdur ama bazen bi kere de çıkmayabiliyo, biraz daha deneyip sonra tekrar teklif edin iyice doyarsa geceleri araları 3-4 saate kadar uzatır yavaş yavaş.
Tprk1802 Aybars_43 genel geçer bi kuralı yok bunun.bebekten bebeğe değişir hatta anneden anneye de.biz 3 aylık olduk bebeğin kilosu normal olduğudnan doktor gece 6-7 saat bile uyanmazsa uyandırma dedi.gündüz ise iki saate bir emiyor bazen 3 ama çok nadir.kısacası bebeğinizin kilo alımına göre değişiyor en azından bizim doktorumuz böyle söyledi.