Serene Cigdemm988 Bu konuda şanslılardanım. Hem kendi ailemin hem de kayınvalidemlerin zeytinliği var. Her sene kendi zeytinyağımızı çıkarttırıyoruz. Bu yüzden de senelerin aileden gelen alışkanlığı her şeye zeytinyağı kullanırız. ayçiçek yağını sadece hamurişlerinde kullanıyoruz. Tereyağını da ya kayınvalidem yapıyor ya da köyden birinci elden alıyoruz. Asla ama asla eve margarin sokmuyoruz.
papatya-annesi Salatalara kristal zeytinyağı yemeklere ayçiçek yağı kurabiyelere margarin tereyağının kokusunu tadını sevmiyorum evimede almıyorum 😊 sağlıksız belki ama bizde durum böyle 🌼
Yegino Cigdemm988 annemler nerdeyse hiç zeytinyağı kullanmazlardı kayınvalidemlerse tam tersi. Biraz zor oldu alışmam ama bende çoğu yemeği zeytinyağıyla yapıyorum artık poğaça kurabiye vs. onlara tereyağı kullanıyorum margarin sevmiyorum zaten sürekli pasta börek yapan bi insan da değilim. 5 litrelik zeytinyağı uzun zaman gidiyo bize o yüzden fiyat olarak etkilemiyo
cerennaslann Cigdemm988 soğuk sıkım zeytinyağı ev yapımı Ege’den geliyor hafifim,hafifsin,hafif🧚♀️Ayçiçek yağı kullanmıyorum🙃kızartmayı yağda yapmam hep fırına atarım.Margarin hiç almadım almam aldırmam,ayrıca kebirin tuzlu tereyağı🤪çok lezzetli nım nım nım
Begum64 Cigdemm988 Muğladan komşumuzun zeytinliginden toplayıp sıktırdıgı hakikizeytinyağından alıyoruz. Pilavdan tutun keke kadar her şeyi onunla yapıyorum.
Deletedmom266 Cigdemm988 hepsini kullnıyorum. Margarin tereyağ ayçiçekyağı zeytinyağ. Sadece zeytinyağı üreticiden alıyoruz. Fabrikasyon olmayandan. Bursada olunca kolay bulunuyor. Geri kalan hepsini markette hangisi indirimdeyse onu alıyorum.
Bubbles Cigdemm988 yalnız değilsin 🤭 bende ayçiçek yağı kullanıyorum geçenler de pilav için tereyağ alamadım margarin ile yaptım çok lezzetli olmuştu ama zorda kalmadıkça margarin tercih etmiyorum ama ayçiçek yağı her yemeğe kullanıyorum mecbur
Kubra01wi Senha ay ben bı gün zeytinyağında patates kizarttim.bi garip oldu tadı falan kötüydü çok geç kızardi ve yumusacikti bı daha patates kızartmadim ama diğer şeylerde sorun yok bencede
Senha Kubra01wi biz öyle alıştık valla ya antepliyiz annem de kızartmaya felan hep z yağı kullanırdı garipsemiyorum o yüzden😂
Kubra01wi Senha eşim bile beğenmedi ki o sağlık sağlık diye sayiklayan adam . 🤭 Ama Allah’tan çok nadir kızartma yaparız 😀
Merve1705 Cigdemm988 bi ara gıda dedektifini takip ederken cidden paranoyak gibi herşeyi araştırdığımı farkedince bi dur dedim kendime ve takipten çıktım 😵 Zeytinyağı,tereyağı,ayçiçek yağı kullanıyorum bu arada
Yekyek12 Cigdemm988 pazardan güvendiğim birinden tereyağ alıyorum, pazarımız açısından şanslıyım köyden gelenler çok fazla. Zeytinyağını ise bir tanıdıktan alıyoruz kendi ağaçlarından sıkım yaptırıyorlar. Ayçiçek yağını ise Torku dışında kullanmıyoruz
Selimhan Melek36 bende annemin evinde de kendi evimde de zeytinyağı kullanırım zeytinligimiz var.bilmezdim insanların yemekleri cicekyagi ile yaptığını zeytinyağlı diye soylediklerinde şaşırdım .güzel İzmir’im Allah zeytin ağaçlarımızı cogaltsin eksikliğini göstermesin
Melek36 Selimhan aynen ben de muğlalıyım. Bizim de zeytinliğimiz var. Şükürler olsun iyi ki Egeliyiz😍😍
Selimhan Yemekleri kizartmalari hep zeytinyağı ile yaparım pilava bile tereyağı varsa zeytinyağı ile karıştırın yoksa sade yaparım cicekyagini sadece hamur işlerine kullanirim. Yemeklerde cicekyagi midemi ağrıtıyor.