Deletedmom413 Sakura-chan Burda post acacak kadar kendinde Oruclu insan ayaga kalkinca basi doner tansiyonu anlik duser gun icinde olagan bir durum.
Sakura-chan Deletedmom413 hiç belli olmaz canım dışardan başta iyi gibi olur sonra bir bakmışsın .. neyse bence en mantıklısı ne boz ne bozma demek . Başına bi iş gelirse bu seferde siz vebale girersiniz
Deletedmom413 Sakura-chan Normal yorumumdada soyledim Karismak degil ama uzanin biraz dinlenin elinizi yuzunuzu yikayn diye
Damladogann Ayseynep hayır ben bilerek söylüyorum aşırı zorlanma varsa tansiyon düştüyse baş dönmesi vs varsa bozulabilir geri bir tane tutulur aynı şey benim başıma geldi bı tane tuttum. Tabiki hafif şeylerde bozulmaz 61 düşer ama ciddi bişey olduğunda bozulur istiyosaniz ölelim gene de orucumuzu bozmayalim
Damladogann Zhnce hayır ciddi bişey varsa gerçekten bozulur ben yanlış anlamadım doğru bildiğimi söylüyorum . Adam ayakta duramiyo tansiyonu düşmüş çok kötü bı vaziyette oruç tutmaya devam mı edecek öyle şey mi olur
Zhnce Damladogann ayakta duramayan buraya post açmış ve yorumlara cevap veriyordu Demekki hala kendindeymiş Bide bende bozdum demişsin öylesine oruç tutan biri değilsen eğer bunu bence bi araştır Araştırdan kasıt güçlü kaynaklara bak Çünkü ben hiçbiryerde görmedim oruç bozup onun yerine bir gün tutulur diye söyleyen hoca yada yazı Eğer böyle birşey varsa lütfen buraya da yaz en azından benim eksikliğimdir der susarım Ama araştırmadan sadece bir gün tuttuysan da geçmiş olsun
Damladogann Musab34 siz nasıl hocasiniz bu sefer hocaliginizi ben sorguluyorum 🤔 ben h Hoca değilim ama dini bilgim var çok zor bı durumdaysa eger bozulur. Dinin kuralları bu kadar katı değil abartıp insanalri dinden sogutmayin
Musab34 Damladogann abartma yok zaten. Bakin hamilelikte kesinlikle kesin hukum bozabilir. Hatta soruyu ben ilkde oyle anladim soruyor ve o sekilde cevap verdim. Ama hamilelik haricinde bayginlik felan olmadigi surece bozulmaz… bozarsa 61 gun
Musab34 Damladogann ama soyle de bir hukum var. Ramazan orucunu tutmayabilir. Bakin eger niyet ettiyse bozamaz . Ama niyet etmeyip ramazan orucunu tutmayabilir((( emziriyor ise ))) o zaman sadece kaza yapicak
Damladogann Musab34 ben bizzat gerçek bı hocaya! sordum şuan çok ciddi bişey varsa bozulur dedi. Dini zorlastirmayin
_Zeynep_bebek Sevgi1 canım bnce bozma 61oruç tutarsın Biraz dinlen elini yüzünü yıka rabbim kolaylık versın
_Zeynep_bebek eger çok kötüyüm diyorsan bozabilirsin tabi dinimiz kolaylık dini iyi oldugun zaman tutarsın
Damladogann Zhnce araştırdım tabiki bugüne kadar hiç oruçlarını aksatmadim merak etmeyin bu konuda sizden daha bilgiliyim 👍🏻
ZMK Bozabilirsin diyenler olmuş eğer arkadaş bozar ve aslında bozmaması gerekiyosa büyük vebal alırsınız o yüzden böyle sorulara cevap vermeyin benden söylemesi 🤷🏻♀️
Mevara Dinimiz kolaylık dini diye lütfen burada yanlış öneri de bulunmayalım. Aksi halde vebal alırız Allah muhafaza. Çok ciddi durumlar dediğiniz tansiyon düşmesi değil, ki çoğu kişi bu sorunu yaşıyor. Bozarsanız keffareti vardır✨ hayırlı ramazanlar 🌙
Damladogann Musab34 bayıldığım da oruç bozmasına gerek yok ki zaten öyle bı durumda orucu bozulmus olur . Bayılan adam nasıl oruç tutacak . Arkadaştan olarak nedurumda bilemem ama gerçekten çok ciddi bı durum varsa bozulmasinda sakınca yoktur
Deletedmom814 Musab34 Bosver canım kimse mukemmel degil yanlis anlamış olabilirsin kafan dolu olabilir . Hatanı kabul etmene rağmen üzerine geliyorlarsa hala onlardadir sorun sende değil.