Canım anneler ne olur fikri olan önerisi olan bana yardım etsin olmayan da dua etsin.. Benim oğlum tam 36 aylık 3 yaşında kardeşi de tam 1 yaşında. 3 yaşındaki oğlum tam konuşamıyor doktor bunun için bir test yaptı 3 yaşa göre iyi dedi renkler sayılar taşıtlar meyveler vs herşeyi söylüyor kısa cümleler falan var bizimle karşılıklı diyalog yok denecek kadar az sadece istemediği şey hayır yada istediği şey olunca evet yani böyle kısa diyalog harici bişey yok. Yani ailede ve çevrede şuan bu konuşma için örnek yaşıtları olduğu için problem etmedim ama asıl mevzumuz kaçmak. Bulunduğu her yerden kaçmak istiyor. 2 farklı zamanlarda ben duşta iken dış kapı sürgüsü takılı değilken çıplak ayak evden kaçtı biz Almanyada yaşıyoruz etrafımız hep orman ve yarım saat sonra komşularla çığlık çığlığa aradık ki ormanda bulduk daha bu tramvayı ben atlatamamışken bir daha kaçtı. Doktor enerjisini atmadığını veya keşfedici dönemde olduğunu söylüyor ama ben onu her gün bahçeye indiriyorum bahçede bile oynamıyor ben dur dememe rağmen kızmama rağmen peşinden koşmama rağmen bahçeye iner inmez yola kaçıyor. Parka gidiyoruz onun küçükleri veya yaşıtları oynarken o 5-10 dk sonra bir delik bulsam kaçsam peşine düşüyor buradaki parklar genelde kapalı olur kapıyı açamazsa altından altı olmasa kapıya tırmanıp kaçmak istiyor teyzemlere gittik evi sıcaktı balkon kapısını açıyorduk 5 dk hemen balkon demirinden tırmanıp aşağı atlayıp zemin kat yükseklik yok hemen kaçıyordu. Kendi evimde 1 gün olsun balkonumda bir çay içmedim korkudan 3. Kat olduğu için korkuyorum evim havalanmıyor bile kapıya ekstra boyu yetişemeyeceği sürgüler taktık dışarı çıkınca kontrolsüzce koşuyor ve tren yolu cadde orman hepsi olduğu için dışarıya çıkamıyorum çok istiyorum enerjisini atsın ama 2 defa kaybolduğu için almanlar polis çağırdı bir daha kaybolursa elimden alacaklar bu yüzden ne parkımız kaldı ne bahçemiz kaldı ne balkon küçük 1 yaşındaki bebeğim ne ara büyüdü bilmiyorum büyük oğlum bizi çok yordu beraber ailece yemek yemeye gidiyoruz sandalyesini köşeye koyuyorum çıkacak yeri olmasın diye altından kaçıp kapıya koşuyor bir gün olsun bir tokat atmadık neden her yerden kaçıp koşmak istiyor alışveriş market herşey hayal oldu eşim evde olursa o yapıyor kıyafet falan online yapıyorum yaşıtı olan anneler hiçbiri böyle değil hiç birinin çocuğu kaçmıyor aksine annesini görmedimi ağlıyorlar ne yapmam gerek lütfen bana fikir verin 😢😢😢