Umutunannesi_ Reyhanlı ortalamanın bir tık altı bir ilçe. Eğer çok fazla olanağa sahip bir yerden gelecekseniz maalesef çok bir beklentiniz olmasın. Gezilecek yer imkanı kısıtlı, göl var burada, cafeler var. Genelde canımız sıkıldığında oralara gidiyoruz. Deniz kenarına gitmek istersek samandağı ya da İskenderun’u tercih ediyoruz. Mağazalar var ama öyle ismi bilinmiş mağazalar yönünden eksik biraz. Gratis, LCW gibi bilindik mağazalar mevcut. Avm yok ilçe de, İskenderun’a gidiyoruz bunun için. Okulllar adım başı bulunuyor. Hastane bir devlet bir özel olmak üzere 2 tane. Devlet hastanesinde bölümler oldukça eksik genellikle Antakya’ya eğitim araştırmaya gidiliyor burada olmayan bölümler için. İnsanı kişiden kişiye değişir şahsen ben anlaşamadım bir türlü. Örf ve adetler bana göre oldukça farklı olduğundan.
Karakol kalabalık 100 küsür kişi ortalama. Çalışma saatleri çok rahat. Asayiş, trafik mesai- nöbet- istirahat şeklinde 8-5, 24,24. Hizmet muhafız 24-48 bir gün iş, iki gün ev.
Kiralar nasıl ev istediğinize göre değişir. Ortalama 9-17 bin arasında istediğiniz gibi evler bulabilirsiniz. Tek eksi yönü evlerin çoğunda doğalgaz yok ve evi sahiplerinin bir kısmı peşin kirayla evlerini kiraya veriyor.
Maaşı güzel eğer ortomı çok önemli değil, eşim rahat şartlarda çalışsın, iyi maaş alsın diyorsan burayı öneririm. Tazminatlı maaş alınıyor. Çok rahat birikim yapılabilecek bir yer.
Diğer ilçeler hakkında bilgim yok.