ikibinsekiz diğer ilçeler hakkında açıkçası çok bir bilgim yok ama burada tazminatlı maaş alınıyor. Burası depremden sonra doğu sayılmıştı ama bu son senesi. Batıya dönüyor tekrar ama maaşı etkilemeyecek bu durum.
Reyhanlı rahat bir yer çoğu kişi için torpil bölge. Avm yok ama Gratis, LCW gibi mağazalar mevcut. Bir çok dükkan var ihtiyaçlarımızı kolaylıkla halledebiliyoruz. Kargo da hiç bir sıkıntı yok. Ulaşım küçük bir yer olduğundan kolay. Gecikecek çok bir yeri yol bir göletimiz var burada etrafında park, çay bahçeleri, kafeler var. Arap çoğunluklu bir yerdi ama depremden Sonra özellikle Antakya’dan gelenlerle baya bir karma oldu burası. Okul konusunda problem yok adım başı okul.(ilkokul- ortaokul- lise- anaokul- kreş) çocuklu aileler için oyun cafeler çok var. Çocuklar için çok güzel bir ayrıcalık. İnsanı kişiye göre değişir şahsen ben çok anlaşamıyorum. Örf adetleri bana göre çok farklı. Hastane 2 tane var bir devlet bir özel. İkisinden de memnunuz. İkisi de birbirine çok yakın .
Çalışma şartları çok rahat. Asayiş, trafik mesai, nöbet, istirahat şeklinde 8-5, 24, 24 şeklinde çalışıyor. Hizmet muhafız 24-48 şeklinde 1 gün iş 2 gün ev şeklinde çalışıyor. Hataya tayininiz çıkmış Hatay’ın genelinde çok bir şey yok maalesef depremden sonra pek bir şey kalmadı. Ama önemli değil bizim için, eşim rahat şartlarda çalışsın, kolay birikim yapabilelim derseniz kesinlikle Reyhanlı’nın öneririm.
Kiralar ortalama nasıl ev istediğinize bağlı 9-17 bin arasında değişiyor. Genel olarak bu şekilde
Başka sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve cevaplarım ☺️