ggggr açıkçası sizin ayrık çok fazla bu hareketler sizin için işe yarar mı bilemiyorum ama ben birinci ay bitince başladım yani bebeğim 30 günlükken. O zaman günde 10-15 dakika yapabiliyordum sonra 20 dakikalara çıktı şimdi günlük 40 dakikaya kadar sürdüğü oluyor. Sabah yapıyorum kahvaltıdan sonra oğlumu uyutuyorum başlıyorum. Nefes egzersizlerini de gece yatmadan yatakta yapıyorum her gün, aklıma gelirse de gün içinde otururken dikleştiriyorım sırtımı o şekilde yapıyorum çok aklıma gelmiyor ama olsun. 6 aylık olacak nerdyse oğlum hiç bırakmadım yani 5 ay kadar oldu. İlk bir ay her gün yaptım sonra iki günde bir üç günde bir devam ettim. Ayrıklığın azaldığını ikinci ayın ortalarındayken fark ettim. Şimdiki haline gelmesi daha yeni 10 gün kadar oluyor doktora gittiğimde söyledi. Sarah Beth yoga var YouTube’da ‘diastasis recti Sarah Beth’ yazarsanız çıkar. Ben bunu ilk zamanlar yaptım daha basit hareketler ve kısaydı. Bir de Amy diruzzo var biraz uzun ama kendime göre kısaltıp yapıyprum ben hareketlerini bazılarını yapamıyorum bırakıyorum. Bunu da son üç aydır yapıyorum nerdeyse. İngilizce kanallar ama zaten hareketi gösteriyor,en önemlisi de karnı içeri çekerek hareketleri yapmak. Olabildiğince karnınızı düzleştirmeye çalışıyorsunuz. Nefes egzersizini doğru yapmak için de ben YouTube’da pregnancy and postpartum TV kanalından bi video bulmuştum ordan yaptım ama Türkçe içerikler de vardır ‘diastasis recti diyafram nefesi’ yazarsanız çıkar. Umarım ameliyatsız bir şekilde azaltabilirsiniz. Sıkı bir çalışma gerekiyor, benim annem benimle yaşıyordu çok destek oldu o şekilde sıkı çalışabildim eğer desteksizseniz biraz zor olur ama inşallah da olur. Çok geçmiş olsun