Minik-22 Arkadaşlar merhaba sizlere bir sorum olacak gusül abdesti alırken terlik giymesek abdestimiz kabul oluyor mu annem sürekli bana baski yapıyor kabul olmuyor diye ben banyomda terlik olur ve giyeriz duş ta ama şimdi tasinali dün ikinci hafta doldu ve eve terlik daha alamadım ama dün gusül abdesti aldim şimdi benim gusül abdestim kabul olmadimi
Elfgrn Minik-22 Terlik: Ben ne alaka??? Hayır ya ne alaka, önceden terlik mi varmis herşeyi geçtim böyle düşünün o zaman kimsenin aldığı abdest kabul olmamalı. Yeni bir kocakarı uydurması eklendi listeye teşekkürler…
nrmnnn Minik-22 abdest elırken terliğe duş alırkenki su giriyo ya ondan pimpirik yapmış olabilir annen ama sanmıyorum hiç duymadım böyle bişey
elifmelif Minik-22 gusül abdestinin farzı 3 tane yani farzları yerine getirmek yeterli. Terlikle olur olmaz diye iddia etmeye gerek yok bu yanlış bir yaklaşım. Terliksiz abdest kabul olmasaydı farz kılınırdı herhalde
karamerve Öyle bir şey yok, terlik olup olmaması farketmez, vücudunuzun her yerine su ulastiysa gusül yerine gelmiş demektir
Minik-22 damlaytsn bende annem lerden duydum ama işte büyük lerin dediğine uyuyor dum ama yeni taşındım eski evde kullandimi getirmedim attim kötü oldu diye yeni alacam ama daha alamadim
Minik-22 nrmnnn teşekkür ederim dünden beri hep abdestim kabul olmadı ve cünüp üm diye düşünüyor dum iki çocuğum var yemek yapip yediriyorum ve dün duştan sonra çocukların yıkanan kıyafet lerini dolap a yerledim günah oldu diye üzüldüm
tultanhanim Minik-22 Terlik: Ben ne alaka ? İlk defa duydum böyle bir şey, yıllarca cenabet mi gezmişim 🤣
Elfgrn Minik-22 Birikmiyor ki akan su gidere gidiyor. Yani anneniz kocakarı uydurmasına inanmış. Hangi kitapta yazıyor böyle birsey yada hangi hoca diyor. Sizin tercihiniz ama terlik olmasa da oluyor o
Irmakk1 Minik-22 böyle birşey yok her duyduğunuza inanmayın Minik-22 siz terlik giymeyince ayağınızın altına su mu birikiyor ? Su giderden gidiyor birikme falan olmuyor he sizin gider tikaliysa duşa kabin göl gibi oluyorsa o ayrı
CatBoy Minik-22 Guslün 3 şartı ağza su vermek buruna su vermek tüm vücudu iğne deliği kadar kuru yer kalmayacak şekilde yıkamak. Terlik ben ne alaka 😅
Valide-Ayse-Hafsa-Sultan Minik-22 terlik şart giymen lazım yoksa kabul olmuyor banyo kapısından üç kere gir çık o da şartlardan biridir sonra gargara mazmaza ve komple yıkanma olur en son çıkarken havluyu 3 kere etrafında döndür öyle giyin hemen giyinme ama yarım saat havluyla kalıp iyice kirlerini emmesini sağlaman lazım
elifmelif Valide-Ayse-Hafsa-Sultan yaa bebeğim olana kadar bornozla bir saat beklerdim duştan çıkınca off ne keyif alırdım ya şimdi 10 dk duş 5 dk giyinme 🤦🏻♀️
Valide-Ayse-Hafsa-Sultan elifmelif abdestin geçersiz oluyor ne yapıyorsun sen mutlaka yarım saat beklemen lazım şartlarından biridir 😳
seninbenimlederdinne_ Minik-22 böyle bir şey yok, şöyle ki gusulsüz gezdiğin her adım ( bir ezan vakt geçtikten sonrası için) günahtır. Benim bildiğim Hz. Ali ra gusül gerektiren durumlarda gusül almaya giderken terlik giyip gidermiş helki ondan diyordur.
Minik-22 seninbenimlederdinne_ olabilir canım bunu anneme soracağım dediğin gibi bundan mi diyor yoksa bir Koca karı fikrini mi duymuş diyor şimdi bende çok merak ettim nereden bildiğini
asafimkavun Valide-Ayse-Hafsa-Sultan şimdi şöyle ee bebeğin var uyandı ağlıyor hızlıca duş abdest alman lazım mecbur yarım saat de beklenmiyor bazen