havvakosar sevcih Benim sütümde tişörte taşıcak şekilde geliyodu bigün annemin arkadasi geldi kahvaltiya gördü farkinda degildim ama ben o günden sonra azaldi mama vermeye basladim simdi kizim 6 bucuk aylik tamamen kesildi
mhtpdrmz Ya bazı arkadaşlar yanlış anlamış. O mamayla besledi muhabbeti yapmamış ki kadın. Bazı insanlar gerçekten kem gözlü oluyo ve evet dinimizde nazar diye bir gerçek olmasa nazar duası olmaz. Boş beleş hurafelere asla inanmam sinir olurum ama nazar diye bir gerçek var yani. Benim kızım da 2930 doğdu mesela sadece meme olarak gidiyoruz 5 aylık her gören tosun olmus tosun olmus diyo valla içimden direkt okuyorum yani rabbim esirgesin diye. Ha herkesin yanında bende emzirmiyorum bazen çünkü copur copur ses çıkartarak emiyo insanların ister istemez dikkatini çekiyo kv bile ooo nasıl acıkmıs yapar öyle emince o yüzden gerek yok.
asyabebek44 Hergün nas felak ihlas 3kez okursanız hem kendinize hem bebeğinize birşey olmaz, birde emzirirken Fatiha suresini okuyun, özellikle evinize misafir gelip gittiyse kesin okuyun, çünkü insan ister istemez iyi bile düşünse nazarı değebiliyor
sinogokalp ZeydsMom emzirmek tabiki büyük bir şey hiçbir mama anne sütü ile kıyaslanamaz sağlıklı olması açısından koruyuculuğu bağışıklık geliştirmesi açısından , hasta hissettiğinde bebeği iyileştiren antibiyotik gibi çok şifalı
ZeydsMom sinogokalp emzirmedim cocugum hic hasta olmadi emziren arkadasimin cocugu her ay hastanede. Nerde bagisiklik peki? Bu kadar dramatize etmeyin buyuk birsey bilmem ne o zaman emzirmeyenlerin cocugu sagiliksizmis gibi konusmaktan bikmadiniz bi bitmediniz
alparslanaybars yetimhanekundakcisi 🤣🤣🤣 ya şaka bi yana garibim kadın buna derdini anlatmış “aa ne güzel sen emziriyorsun ben emziremedim sütüm yoktu vs .” (Hani olur ya kadınlar arasında süt muhabbetleri) Bu da kendi kendine nasıl kurulduysa ay bana nazar değcek ay sütüm kesilecek diye diye kesin psikolojik olarak kendi kendine sütünü kesti
pogacayanaginannesi yetimhanekundakcisi nazar diye bişey var bence dalga geçilecek bir konu değil çünkü cidden bazı insanlar çok kem gözlü olabiliyor:)
gulkara1 Yorumları okudum da ne kadar saçma yorum yapanlar var nazarın işi gücü yok sana mı değecek ne demek ya resmen dalga geçiyorlar ki nazar haktır ve gerçekten bazı insanların nazarı da değiyor o an ki niyetine göre benim annem en son kardeşimde sezeryan oldu ve 2 günde ayağa kalktı doğumundan 2 hafta sonra da teyzemin düğünü vardı benim kardeşim doymak ne bilmezdi yeni doğmasına rağmen o kadar emerdi ki annemin sütü de çoktu yani ve düğünde herkes nasıl hemen ayağa kalktın falan dedi düğünde herkes şok oldu ve o gün akşamına annemin sütü kesildi bi anda bitti tamamen sürekli oku kendini de bebeğini de nazar adamı mezara sokar diye de bi söz var yani bi de dalga geçmişler
yetimhanekundakcisi alparslanaybars aynen öyle psikolojik olduğunu düşünüyorum ben de öyle bir algıoluşturduysa bilinç altında etki etmiştir
pogacayanaginannesi ZeydsMom bazı insanların nazarı değiyor kem gözlü oluşlarından ötürü. Kadın mama verdiğini belirtmiş ben mama vermeyi kötüledigini düşünmüyorum
ZeydsMom pogacayanaginannesi ben dusunuyorum cunku cok duyuyorum o mama veriyor ben emziriyorum saklayayim nazari deyecek gibi seyler. Bana gerizekali gerizekali yanasanlar olmustu emziriyor diye ay demeyin yaninda sonra nazsra gelirim gibk
merve2255 sevcih geçmiş olsun Maalesef ilk kızımda bende de oldu O yüzden şimdi kaynanamın yanında bile emzirymihlrım herkese de bagır bağır söylüyorum kimsenin yanında aütünüzden bahsetmeyin diye Sağım yapıyorum dışarı çıkınca biberondaki ne diye soranlara dışarıda mama veriyorum diyorum Niye söyleyeyim ki Aklım başıma geldi Yani ümidinizi kesmeyin düzenli sağım yapın ama daha gelmesi zor ve o kişiyi bir daha evinize almayın
yetimhanekundakcisi pogacayanaginannesi ben nazara inanıyorum canım ama kadının nazarı değeceğini düşünmüyorum çünkü kadın iyimser yaklaşmış hasetle değil ki bence karşında sana derdini açan bir kadın hakkında böyle düşünmekte doğru değil 😘
merve2255 alparslanaybars boş konuşmak için yorum yapmışsınız inancınız yok mu nazar haktır kadın kötü gözle bakmasa bile nazar değer Ki bir bebeğe en çok annenin nazarı değer mesela içi kaynadığı için illa kötü göz demek değil
alparslanaybars merve2255 boş konuşmak için yorum yapmışsınız inancınız yok mu nazar haktır kadın kötü gözle bakmasa bile nazar değer Ki bir bebeğe en çok annenin nazarı değer mesela içi kaynadığı için illa kötü göz demek değil İnsan içine çıkmayın çıkarmayın o zaman kendinizi de çocuklarınızı da .. herşeyi de nazara bağlamayın birinin başı ağrısa nazar değdi diyo şakamsnz? Sizin gibileri çok görüyoruz TV lerde milyonlarca liralarını kaptırıyorlar yok nazar var gel bozayım yok büyü var gel halledelim . Çok şükür inançlı biriyim ama şarlatanlara da inanmam. Kadın orda ben emziremedim dedi diye sütü kesilmedi bu psikolojik olarak kendini ona şartlandırdı diye sütü kesildi. Evet nazar var ama her zaman mottun şu olmalı kimsenin negatif enerjisi beni etkileyemez demen gerekiyor ama eğer nazar değecek kesin dersen nazarı kabul etmiş oluyorsun ve o negatif enerjiyi bedenine kabul etmiş oluyorsun
cloudsea merve2255 Herkesin inancı olmak zorunda mı da bunu sorguluyorsunuz?Nazar gibi bir şeyi bile dayatiyorsunuz ya insanlara şaka gibi
honeybabyy sevcih evet nazara inanıyorum çünkü benim sütüm çok güzel geliyordu 1 ay kadar kim gördüyse fışkırarak geliyor dedi artık sütüm gelmiyor 3 gün sagmadim dün gece sagdim 5 CC bile çıkmadı
Taftafgiller ZeydsMom Nazar deveyi mezara sokarmış tabi ki nazardan kesilmiş olabilir övünülecek bişey yok ama bazı insanların gözü de göz değil
ZeydsMom Taftafgiller mama veren biri oturip da emzirmiyorum diye baskasi emziriyor ay dur bi nazar edeyim yada bilmem ben nie emzirmedim diye karalar baglayip kiskanacak gibi algi var cidden var bu sey basima da geldi
Gzdnr17 sevcih mama ya da meme ne farkeder sizin gibi insanlar aşırı sinir bozuyor Siz mamayla besleyen annelere ne gözle bakıyorsunuz ki böyle bi post açmışsınız Ben ikizlerimi mama ile büyüttüm ama hiçte böyle ayrıştırıcı konuşmadım Yetmiyorsa mama ver ve mama zehir değil böyle gözleriniz pörtlüyor mama kelimesi duyunca
tombikinannesi ZeydsMom evet emzirmek büyük bi ŞEY ama bunu bukadar küçümsemek de gereksiz. Mama verebilirsiniz tabiki kadının orda anlatmak istediği farklı. Mama vermiş tüh beceriksiz kadın dememiş ki.. emzirememek eksiklik değil mama vermek ayıp değil bukadar yükselmeyin durup dururken ve ayrıca evet nazara gelip sütü de kesilebilir benimkide nazara gelip gelen sütü emmemişti emen çocuk
ZeydsMom tombikinannesi büyük bi ŞEY Buyuk bisey degil surekli emzirenler mama verenlere zehir veriyor gibi davranmazsa , emzirenlerin cocugu saglikli mama verenlerinki bagisikligi zayif bilmem ne demezse, o emziremedi ben emziriyorum beni kiskaniyor nazara getirir falam bu gibi sacma seyler beslemezse kalbinde bu kadar yukselmeyiz.