mikelenjelo35 Kelebek_16 adetmi dicem ama ben genelde yengeye bibi dendiği duydum ama büyükanne hiç duymadım.bibiyi kabul ederim ama büyükanne asla😅
Aylabs1 Kelebek_16 benim maksadım soyutlamak ya da eşime cephe almak almak değil. Ama bazı konularda öyle noktaya geliyoruz ki sizin yazdığınız bizim sürekli yaşadığımız bir konu oluyor. Amca olarak çok sevsin isterim. Uzakta yaşıyorum zaten. Dede amca hala bunlar adlandırılmış ne güzel..
Kelebek_16 Aylabs1 özümüzü unutup, kendi uydurmalarıyla övüyorlar, ama sen ben tepki vermesek daha neleri çıkar, bizde de sürekli tanışma halini aldı bu konu, son bulması lazım, canımı sıkıyor
mikelenjelo35 Kelebek_16 arkadaşımın çocuğuna kaynanasi bakıyordu .çocuk yeni yeni konuşurken babanne diyemiyordu anne diyordu.yani babannesine anne diyor.babannesi hemen neneyi öğretti .anne dedirtmedi.boyle şeyleri herkes normal karşılamıyor .başka biri olsa bunla övünür bogurlenirdi.ama gelini üzülür diye kadın hemen nene de oğlum diye diye öğretti çocuğa.
Sasah1441 Kelebek_16 o onların geleneği sonuçta ve ben bu kadar katiyen karşı gelinmesine karşı böyle yazdım zaten ben ne yazsam sizin fikriniz değişmeyecek siz ne deseniz benim fikrim değişmeyecek 🤗 siz en başta sorarken abartıyor muyum diye sormuşsunuz ben de o yüzden abartılı geldiğini yazdım hayırlısı olsun ☺️
Kelebek_16 Sasah1441 aynı fikirde olmayabiliriz ama gerçek var ki çekirdek aile dışında da ailemiz var, bu aileyi en doğrusu ile çocuğuna öğretmek
Kelebek_16 Sasah1441 ki gelenek olsa 4 kuzeni var oğlumdan büyük onlarada uygulanırdı, tamamen kendini tatmin etmek
mikelenjelo35 Kelebek_16 yenge demek sanırım.bi arkadaşımın nisanina gitmiştim adamın biri annesi e bibi hobi diyordu.anladim teyze yenge gibi bişey olduğunu sonra sordum bu kim diye amcamın oğlu dedi .yengesine bibi diyordu.
otose_san Kelebek_16 o kadar torun içinde bir size uygulanan bir şey ise ben direkt art niyet arardım, madem büyük baba ve büyük anne deniyor onlarda desin 🙄
Sasah1441 Kelebek_16 o zaman iş değişir canım bizde gelenek ben o yüzden bu kadar neden karşısınız fln yazdım 🤔
Sasah1441 Kelebek_16 hepsini okumadım maalesef sadece göz attım ama zaten kimse benim gibi düşünmüyor gördüğüm kadarıyla ben geleneklerine düşkün biriyim bu konularda ailemden gördüğüm gibi yaşamayı seviyorum 🤗
Sasah1441 Kelebek_16 eşimin ailesi diye farklı düşünmem böyle bişi için kimseyi kırmam gerek yokki 🤷♀️ canım benim onun bi tane anne ve babası var sonuçta ❤️❤️
otose_san Kelebek_16 gelenek adı altında saçmalamaya yer arıyor millet 🙄 bence konuşmanız da bunu da söyleyin