turuncbebek “yasak” tam olarak öyle bir şey değil tabii ki siz ilk çocuğunuzu sezaryenle doğurmuşsanız sonrası için kimse sizi zorlayamaz çünkü bu anne için de bebek için de büyük risk. Kısıtlama zorunlu durumlar dışında sezaryen doğuma izin vermiyor bu da şu demek, doktorlar keyfine göre hareket edemeyecek en basitinden arkadaşımın çocuğu 38 haftalıkken doktoru sezaryenle alalım sen bu çocuğu doğuramayacaksın dedi hemen 2 gün sonra sezaryenle çocuğu aldılar ama çocukta hiç bir sorun yoktu meğer çocuk iri bebek normal doğmaz diye doktor hanım öyle uygun görmüş bir de kıza pişkin pişkin e beklesen ne olacaktı sanki sana da kolay olur daha fazla taşımadın çocuğu falan gibi konuştu. Beni de doktorum Sağ olsun suyum gelmiş vaziyette 4 gün kendi halime bıraktı 4 gün boyunca defalarca suyum azalıyor riske girmeyelim suni sancı deneyelim dememe rağmen beni bekletti ve en sonunda suyum riskli seviyenin altına düştüğü için sezaryenle doğum yapmak zorunda kaldım. Yani yasa diyor ki anne ve bebek sağlıklıysa vajinal doğuma yönlendirilsin, unutmayın sezaryen bir cerrahi müdahaledir, aldığınız narkoz sizi de bebeği de etkiler, iyileşmeniz daha uzun sürer, sezaryen dünyanın hiçbir yerinde seçenek değil zaten. Tabii ki çocuğu taşıyan bizleriz ve nasıl doğuracağımıza biz karar veririz fakat anatomik olarak bir sorun yoksa ameliyatla doğum yapmak insanın hem kendini hem bebeğini riske atması demektir. Keşke ülkemizde bir şeyler eğitimlerle, destekle vs halledilebilse ama özel hastanelerimiz birer ticarethane bunun önüne de ancak bu şekilde geçilebilir.