hemshireanne emin olun sezeryan vajinal dogumdan daha korkunc.
Hiçte öyle değil.
39+5 de planlı spinal sezaryen oldum ki bebeğim makat gelişli idi hem detaylı ultrasonda 21 haftada dönmemişti hemde son 39. Hafta kontrolümde de aynı sekilde dönmemiş makat gelişliydi ama hiç fark etmez dönse bile sezaryen olacaktım çünkü cesaretim yok, acı eşiğim inanılmaz düşük. doktorum 40+6 kadar bekleyebileceğimizi söyledi ben 39+5 tercih ettim.
Çok şükür ne çocuğumda nede bende travma yok.
Doğum yaptığım gün uyuşukluğum 4. Saatte geçti ve ilk ayağa kalkma harici hiç problem yaşamadım gecesine tek baktım bebeğime hemşire çağırmadan eğildim kalktım aldım emzirdim gazını çıkarttım bezini değiştirdim 5. Günde doğum yapmamış gibiydim.
Fakat kuzenim vajinal doğum yaptı vajinasından makatına kadar dikişi vardı 2,5 ay düz oturamadı, kuyruk sokumu kırıldı bebeği vakumla çektiler. Ananem 4 tane normal doğum yaptığı için sarkması var idrarını tutamıyor yan komşumuzda aynı sekilde rahim sarkmasından ameliyat oldu 2 doğum ile. Yengem normal doğum yine yırtık var vajinasında ve bolluk olduğu için vajinal estetik oldu ve kuzenimle, yengem bir daha asla doğurmayı düşünmüyorlar.
Hangimiz travmalı şimdi?