-kizimkaraca- Merhaba bende 5 ay sağım yaparak beslemiştim bebeğimi inşallah hemen çoğalır sütünüz. Sağım yaptığınız göğüs pompası çok önemli ben kaç çeşit pompa aldım ama en güzeli hastane tipi sağım pompalatı var Madela markaydı bizimki o kadar güzel çekiyorki gelmemesi imkansız sağdıkça da çoğalacak. Arayıp konuşun derim evinize kadar getiriyorlar sizin gitmenize bile gerek kalmıyor
Helincik kurabiyeee 2 haftalık anneyim. Sagım yapın emzirdikten hemen sonra. Benim fe yetmiyor ama o arttırdı. İnanmazdım gerçekmiş
kurabiyeee Helincik tatlım zaten sorun bu emmiyor 😭 emse zaten süt gelecek 5 sn bile ağzına almak istemiyor
rznblrm kurabiyeee göğüs yapınıza uygun başlıkla sağım yapıp yapmadığınızı lütfen kontrol edin, benim makine başlıkları olmamıştı çünkü göğsüm ve ucu küçüktü açıkçası, makine ile hiç sağamadım ancak birini emerken diğerine mochi pompa taktığımda doluyordu.
kurabiyeee rznblrm Mochi benim sütümü çok çekemiyor hastane tipinde yine sütüm çıkıyordu herkesin farklı tabi 🤷♀️
kurabiyeee barankus uykumu gece alıyorum aslında bir de akşam yemekten sonra 1-2 saat yatıyorum yetiyor bana ama gündüz de biraz uyumam lazım tabi
kurabiyeee D_deniz emse zaten sorun yok ama canı isterse tutuyor oda günde 1 kere falan memeyi verdiğimde anlıyor yumuşak sert biberon gibi olsun istiyor kıyameti kopartıyor Philips avente alıştı meme ucumu tutarsa da ucundan tutuyor
D_deniz kurabiyeee sütün tadını alınca biberon meme hiçbir şey red etmez. Açken meme vermek gerek emzikle kandırıp memeyi verebilirsiniz emdikçe süt artar emneyince sağın ama emziriyor gibi lastik toka ile sağ kol sol kol değiştir kendi kolunda her defasında iki memeyi de sağma
D_deniz kurabiyeee mesela Sabah süt olur sağım yapma emzir sağ meme ile başlayın doymazsa mama ver tokayi sol koluna geçir. Öğlen oldu sol memeyi emzir diyelimki emmedi mama ver sol memeyi sağım yap tokayi sağ kola geçir. İkindide emdi mama ver doymazsa emdiyse sağıma gerek yok. Böylelikle hem memeler sütsüz kalmaz terbiye de olur. Tabii aşırı süt kalır memede rahatsızlık olur doktor sağım yap sürekli der ikisini de o ayrı onu bilemem
egeniinnannesi kurabiyeee hoşaf, hurma ve su. Sütümü bunlarla arttırdım hatta patlayacak gibiydim. Kesinlikle öneririm kesinlikle
gedk12 kurabiyeee ben solgarın malt mayası şeklinde bir ilacı var diyetisyen tavsiyesi ile almıstım. Bana baya iyi gelmisti. Biraz pahalı günlük 6 tane icilebiliyor sabah öğlen aksma 2-2-2 bölmüstüm bi de aşırı bol su icin baya etkili su
D_deniz kurabiyeee yani tek memeyi emzirin emmezse sağın örneğin sağ meme emdi veya emmedi mama içti siz sağım yaptınız bu sefer tokayi sol kola takın karıştırmamak için artık kaç saat sonra beslenme vakti gelirse aynı şekilde devam edin. İki göğsü emzirip veya sağım yapınca bu sefer bebek emmek isteyince süt kalmıyor. Yani kendi kolunuza :)) karıştırmamak için çünkü sık emzirip sağınca karışıyor karıştırmazsaniz tokaya gerek yok benimki çok emiyordu kafa gidiyordu benim
gklmerve feslegencihnm eğer düşünürseniz bebebao ben almıştım 3 defa anca kullanmışımdır oğlum çok hareketli sürekli kucak istiyor zamanım olmuyor sağım yapmaya evde duruyor öyle satabilirim.
didoece kurabiyeee bu işin tek çözümü bol bol emzirmek. Diğer. Şeyler yan etki. Biberon u bırakın sadece emzirin ve sütünüze güvenin. Sağım asla kriter değildir
yasemin0000 kurabiyeee panik yapmayın öncelikle :) siz bebeğiniz için en iyi neyse onun için elinizden gelen her şeyi yaparsınız :) sağdıgınızda az geliyor süt ama emmede öyle olmuyor olabildiğince emzirmeye çalışın bi problem yoksa. Ayrıca her 2 saatte bir sağım yapın bol bol su tüketin. Dut kurusu hoşaf vs şeyler için aptamil anne sütü de işe yarıyor.