aysebb 0453 Hayır doğum kontrol hapı hergün alınıyor aynı saat diliminde. Koruma sağlaması açısından yani düzenli olarak hergün alınıyor. Ertesi gün hapı şüpheli ilişki sonrası alınıyor gebelik engellensin diye tek seferlik o
rana0234 aysebb evet bir çok kullanan var haklısınız fakat buradan bir bayan hormon testi yapılmadan verilmez diyordu.Rastgele verilen doğum kontrol hapı test yapılmadığı zaman kisideki bir hormonu yükseltirken diğerini düşürür bu da kişide sıkıntı yaratır diye yazmıştı.İsmini hatırlayamadım,bulunca size de atayım.Hatta ilk defa ondan duydum o yüzden size sordum.
aysebb rana0234 Bende ilk kez duydum inanın. Doktorlar direk veriyor 40 ını çıkaran kadınlara öneriyor yani
rana0234 aysebb evet bana da verdi,bahsettiğim bayan öyle söyleyince çok şaşırdım,kullanmaya tereddüt ettim caikcasi,net bir bilgiyi nereden alabiliriz bilmiyorum ki,doktora gitme şansım da yok yakın zamanda.Yoksa mutlaka sorarım🤦🏻♀️😔
rana0234 aysebb bilmiyorum bir şekilde doktora sorup kullanacaksan da ona göre kullanacağım,aksi takdirde içim rahat etmeyecek,çok teşekkürler 🙏🥰
dilara_0 hilalsavi06 hayır ödemedim. Spiralden kaynaklı mı anlamadım lakin geçen aydan beri lekelenme tarzında kanamalarım oluyor 22 nisana randevu aldım kontrole o güne kadar gözlem yapacağım lakin devam ediyor bu lekelenme. Her şekilde etkiledi beni bu kanama. Adet başlangıcı vs de değil adet oldum 1 hafta önce bitti. Spiralden kaynaklı hafif lekelenmeler olur dediler lakin bu 2 aydır devam ediyor bende. 3 günün 2 günü sanki regl bitmiş de lekelenme oluyor gibi. Yani demem o ki zorlukları var. Regl döneminin kanamasında artış oluyor, sancısı olmayan ben ilk takıldığı 2 ay aşırı sancılı geçti sonra düzene girdi ve dediğim gibi lekelenmeler oluyor. 1-5 gün gecikme yaptı bir de bende aydan aya değişti günü. Lakin bakır spiral hormonlu spiralden çok daha iyi diyebilirim. Hormonları tepedne tırnağa etkiliyor ve regl zamanını yok gibi etkiliyor ve regl olmama durumu çok fazla, olsanız da lekelenme tarzında oluyor
Hilalasoglu Eşim korunuyor gecen evde prezervatif kalmamıştı geri çekilme ile yaptık yine de korktum 4 tane doğum kontrol hapı microglynon içtim ertesi gün hapı yerine geçsin diye bugün adet olmam gerekiyordu olmadım sanırım düzensiz olacağım haptan dolayı normal midir acaba
dilara_0 Hilalasoglu gecikme yapabilir lakin her ihtimale karşı hamile olma ihtimaliniz var tabiki. Zevk suyundan bile hamile kalma olasılığı çok yüksek.
Hilalasoglu dilara_0 Ay bu sabah adet oldum çok şükür ki Sağlık ocağına gidince iğnesi varmış onu soracağım
dilara_0 Hilalasoglu sizin adınıza sevindim o zaman. Hormonları etkilemeyin bence doğal haline bırakın bedeninizi yine de tabiki siz daha iyi bilirsiniz