asmingul487_ asmingul487_ devlet implant takiyor doktorum alir gelirsen takarm ddi spral de takiyorlar
aysebb mrvz Başta zor geliyor. Sonra öyle alışıyorsunuz ki yani bende öyle oldu hiç zor gelmiyor unutmadım da hiç
aysebb rana0234 Bu akşam atmayı unuttum diyelim hatırlayınca içmem gerekiyor mesela sabah hatırladım sabah içersem sıkıntı olmuyor yani. Yarın yine aynı saatte hapı almaya devam ediyorsunuz ama. Aynı gün 2 tane içmiş olmanız gerekiyor. Bu şekilde. Daha uzun unutursanız 1 hafta boyunca ekstra koruma yapmanız lazım. Sonra yine korumasız devam edebilirsiniz
rana0234 aysebb anladım peki doktor mu önerdi yoksa kendiniz eczaneden mi aldınız?Herhangi bir hormon testi yapıldı mi size?
aysebb rana0234 Doktorum önerdi 40 kontrolümde bunu alabilirsin dedi. Zaten 2 tane var kullanılan biri Cerazette biri Zlynda. Bende gittim direk evinin altındaki eczaneden Zlynda aldım. Teste falan gerek yok bunun için doktor ismini veriyor siz eczaneden alıyorsunuz. Blogtada çok var bu ikisini kullanan
0453 Ay bende bekleyim burda belki bir çare olur. Ben doğumdan 3 ay sonra spiral taktırdım. Kızım 2 yaşında spiral ve geri çekilmeyle korunuyordum. Spiral söz alıyorsunuz devlet hastanesinde doktorlar takiyorlar 5 dk bile sürmüyor. Normal doğum yaptım hissetmedim bile. Spiralim kaydı çıkarmak zorunda kaldım implant düşündüm ama çok pahalı ayrıca hormanol dengeyi çok bozuyor diye okudum. Şimdi nasıl yapicaz bilmiyorum
aysebb Rabia16 Nasıl vermezler hayret onlar bilmiyor mu emzirenlere özel hapların olduğunu 😒 2 tane var zaten biri Cerazette biride Zlynda. Kadın doğum doktorları direk eczaneden alabilirsiniz diyor bende öyle yaptım hiç bi eczanede sorgulamadı yani 1,5 yıldır aktif alıp kullanıyorum evimin altındaki eczaneden. Blogtada çok var bu ikisini kullanan
1prensh mrvz hastane,bulunduğunuz şehir,doktor vs hepsi etken bence ben istanbuldayım ama o çok yüksek hastanelere gitmiyorum daha düşük bütçeme göre hastaneye gidiyorum canım
rana0234 aysebb evet bir çok kullanan var haklısınız fakat buradan bir bayan hormon testi yapılmadan verilmez diyordu.Rastgele verilen doğum kontrol hapı test yapılmadığı zaman kisideki bir hormonu yükseltirken diğerini düşürür bu da kişide sıkıntı yaratır diye yazmıştı.İsmini hatırlayamadım,bulunca size de atayım.Hatta ilk defa ondan duydum o yüzden size sordum.
aysebb 0453 Hayır doğum kontrol hapı hergün alınıyor aynı saat diliminde. Koruma sağlaması açısından yani düzenli olarak hergün alınıyor. Ertesi gün hapı şüpheli ilişki sonrası alınıyor gebelik engellensin diye tek seferlik o
aysebb rana0234 Bende ilk kez duydum inanın. Doktorlar direk veriyor 40 ını çıkaran kadınlara öneriyor yani
rana0234 aysebb evet bana da verdi,bahsettiğim bayan öyle söyleyince çok şaşırdım,kullanmaya tereddüt ettim caikcasi,net bir bilgiyi nereden alabiliriz bilmiyorum ki,doktora gitme şansım da yok yakın zamanda.Yoksa mutlaka sorarım🤦🏻♀️😔