Dmt-01 evet benim oğlum da böyle tam olarak. Gelişim açısından gayet iyi. Hatta bir çok şeyi erken oldu. Kaşık çatal kullanır. 15. Ayından beri çift ayak zıplar, desteksiz 2-3 basamak merdiven çıkar, iner. İşaret parmağını çok aktif kullanır. Kendi halinde bir çocuk değil. Evde sürekli iletişim içinde biz ne yaprsak onu yapar. Yemek yaparsak yardim eder, temizliğe yardım eder kendince. Çok güzel komut alır. Basit komutlardan ziyade, hadi evleri supurelim makinayı getir dediğim gibi koşa koşa odaya gider getirir, ayyy burası çok aydınlık dediğimde isiklari kapatır. Üşüdüm dediğimde bana hırka getirir demeden.hani anlatmaya çalıştığım algısı gayet açık bir çocuk. Çok fazla hareketli bir de yorulmaz, oturmaz. Sürekli birseyler peşinde ama amaçsız değil. Sürekli biryerleri karıştırmak gibi. Aslında burda otizmden ayrılıyoruz biz biraz. Dehb desek hiperaktiflik yok. Tamam hareketlidir çok ama kımıl kımıl da değildir yani. Sanırım dikkat konusunda sıkıntı yasiyoruz biz. Ama dediğim gibi anlayamıyoruz. Dışarıda bişey dikkatini çektiyse -ki elbet dikkatini çekecek bişey bulur- asla etrafındakilerle iletişim kurmuyor. Bakalım cumartesi günü ne diyecekler