Ozooo her sey normal gidiyordu, bir sabah uyandim ki altim islak… ilk bebegim, tecrubesizim, 34 haftalik olmusum, acaba altima mi kacirdim diye dusundum… sonra baktim elledim kokladim hayir, suyum gelmisti…
34+3’tum… valizimin kapagi acikti, o hafta tamamlamayi dusunuyordum, hemen uc bes ne lazim olur diye dusunup valize atmaya basladim, valize koymak icin egildikce squat gibi, suyum daha cok akiyordu, okuduklarimdan ogrenmistim ki dogum 24-48 saat icinde olabilirdi, iyi yemek yemem, kuvvetli olmam lazimdi, hastane icin cok hizlica hazirlandim, giyindim, kahvaltimi yaptim sabah 8-9 arasiydi cunku.
Esime soyledim boyle boyle diye, hemen markete gidip hasta pedi aldik, ve hemen hastanenin acil dogum tarafina gectik, cok sacma sapan sorular sordular… hamilelikle vs alakasiz… nerelisiniz? Aaa suralilara benziyorsunuz falan…
2 tane kucuk cahil kizi koymuslar
Squat hareketinde suyum daha cok akiyor diyorum
Squat mi yapiyorsunuz? Diyor
Deli mi ne… hayir evladim valizimi hazirliyorum suyum akiyor…
Dogumun basladigini anlamadilar… avucuma 3-4 tane ilac koydu, ic bunlari diye… icirdi…
Sonra nst cihazina bagladi, baya da kaldim orada belki 30-40 dk
Altim daha cok islandi, hasta bezini takmaya firsat olmadi, sanirim aklima da gelmedi
Esime dedim, hazirladigim valizi getir, birkac tane alt koy, islaniyorum…
Hastane bize diyor ki, 5 gun yatisinizi yapacagiz, ondan sonra bakacagiz 3 hft icinde dogum olmazsa biz alacagiz vs…
Artik hastaneden ayrilamazsiniz dedi ve bana kateteli takti, ilk takamadi da igneyle oydu beni, canim oyle bir yandi ki, iki gozum iki cesme aglamaya basladim, sonra diger koluma gecti, onda denedi, takti….
Esimi gonderdim bir seyler getirsin diye… yalnizim… hafif sancilar artiyor, dayanmaya calisiyorum… koridorda yuruyorum
Bir saga bir sola…
Cok artmaya basladi… 1 saat - 1,5 saat
Etraftaki insanlar da kayboldu, ne hemsire ne dr, ne birisi… halimi gorse de anlasa doguruyorsun diye…
Plates topu koymuslar koseye, onunla rahatlamaya calistim, yok olmuyor, geberiyorum, bagirmaya basladim.. ilk girdigim kapiya gittim kimse yok mu diye, yok! Yalnizim…
Beynim uyustu, sancilar o kadar yuksek ki, dusunemiyorum, öluyorum…
Sonunda birini buldum kötüyüm dedim…
Kontrol ettiler acilma kac cm, 3 cm dedi, hizli ilerliyor dedi (2 sa once 1 cm’di)
Dogum odasina gecirmek istedi, ben hizli hizli yurudum odaya, kendimi resmen karin ustu sedyeye biraktim
Ekip geldi, alel acele soydular, epidural takmak istediler, takin dedim, sancilardan kivraniyorum… oluyorum… duz duramiyorum ki taksinlar
Baya oyalandik oyle, beni duz tutmak ve rahatlatmak icin ugrastilar
En sonunda disimi siktim ve taktilar. Sirt ustu yatirdilar, kadin hemen kontrol etti dedi 10 cm sin…
Epidurali bosuna taktik ise yaramaz dedi… epiduralin ise yaramasi icin 15-20 dk gecmesi gerekiyormus
Esimi kapida bekletiyorlarmis zaten, gelmis, iceri aldilar yanima
O gelince gene ebe ve hemsireler ortadan kayboldu sadece epidurali takan kiz vardi, kagida notlar aliyordu
Elimle bir baktim ki, kafasini hissediyorum… soyledim hemen… epiduralci kiz hemen bagirdi digerlerine, geri geldiler, it mit ikin mikin derken kisa sürede dogdu…
Pufff, ne agrilar ne sancilar oy! Kimseye boylesini yasatmasin…