Elif12098 Benim oğlum 30 aylık oldu 21 aya kadar çok yoğun ekran verdim ve kişilerin ters gittiğini anladım hemen ekranı sıfırladım 9 aydır veremiyorum ismine bakma yoktu bide araba tekerlekleri çeviriyodu göz teması bizle oynama biri geldiğinde başkasınada göz teması vardı hemen norolojıye gittim direk otizim bundan sonra hayatın hiç kolay olmıcak bağ bahçeye git dedi sonrasında psikiyatri gezdim bi 10 tane kadar bi kaçı bi ayagı içinde bi ayagı dışında dedi bitanesi sadece yaygın gelişimsel bozukluk dedi en son gittiklerim yakın dönemdekiler otizim olmadıgını ekran kaynaklı uyaran eksikliği dedi. Bu süreçte oğluma asla tv tablet yok aslaaa ve sürekli dışarlardayız ekranı kapattıktan sonra inanılmaz degişti tekerlek döndürmüyor ismine hemen bkıyor göz teması var bir çok şeyi anlıyor yönerge komut alıyor ekranı kapatınca hemen geldi bunlar ama hala tabi o şüpheye düştügüm için çıkamıyorum bu durumdan bir kaç kelime geldi ama konuşma yok akran ilişkisi yok bu şekilde bilmiyorum hala ucu açık
ilosunuz1 Elif12098 evet ekran çok etkiliyormuş bende bunu anladım ekranı kesince kelimeler çıkıyor ağzından benimde oğlumun, zamanla bence kelime hazneside artacaktır biz annelerin işi gerçekten çok zor Allah hepimizin yardımcısı olsun❤️
Canimbenim65 kubra00k merhaba bebeğinizin hiç kelimrdi yok dediniz benim oğlum da Dokuz aylık düzeltilmiş 7 aylık hala kelimesi yok bende korkuyorum
kubra00k Canimbenim65 ya bazı kişiler yok tedirgin ol flan diyebilir umursamıyorum. Nasıl desem ben anne olarak oğluma birşey olsa anında hissediyorum. Zaten doktorda bekleyin dedi. Ekran yok yinede kelimesi yok. Olabilir çocuk bu. Bende 3 yaşına kadar hiç anne baba dememişim. Kardeşimide hatırlıyorum demezdi. Biz hep sonradan birdeb konuştuk. Genetikte olabilir zaten bu tür şeyler ben takılmıyorum. Oğlum çok akıllı, herşeyi yapıyor bazen bizi şaşırtıyor bile. Sizde canınızı sıkmayın zaten 7 aylık demişsiniz, daha çok ufak bekleyin
kubra00k simonettavespucci size göre normal olmayabilir. Bana göre normal. Siz kendi çocuğunuzla ilgilenin . Ben yeterince kendi oğlumla ilgileniyorum doktor kontrollerini aksatmıyoruz herşeyi normal dedi zaten. Çocuk bu yetişkin değil. Anında herşey olacak diye birşey yok. Böyle böyle söyleyip tüm anneleri üzmekten başka birşey yapmıyorsunuz. Bende 3 yaşında konuşmuşum, bende ismime hiç bakmazmışım. Normal değilmiyim? Bazı şeyler genetik yatkınlık olabiliyor araştırın isterseniz. Herşeyi otizme bağlayıpta anneleri üzmeyin
simonettavespucci kubra00k kubra00k kendi çocuğumla ilgileniyorum zaten. Amacım sizi üzmek değildi sadece bazı şeyler için geç olabilir diye uyarmak istedim siz bilirsiniz eğer içiniz rahatsa sorun yok :)
ilosunuz1 Bebekanneesi çocuk pisikiyatrisine götürdüm %50 otizm olabilir de olmayabilir de dediler. Sonra ben çocuğumu alıp memlekete götürdüm orda yeğenlerimle 1 ay boyunca oyun oynadılar kalabalık ortama girince çocuğum çok açıldı şimdi isminle seslenince bakıyor. Ver oğlum deyince veriyor al deyince alıyor bunlar yoktu daha öncesinde , en son içimiz rahat olması açısından çocuk nörolojiye randevu alıp götürdüm. Nöroloji doktoru otizm olduğunu düşünmüyorum dedi ekran maruziyetine çok kaldıysa bu onu etkilemiştir dedi. Yinede bir Egg çektirelim dedi sonra egg çektirdim önümüzdeki hafta sonucu için doktora gideceğiz. Çocuk pisikiyatri doktorları acayip bir şekilde bizi korkuttular🥺 ama nöroloji doktorundan otizmli değil cümlesini duymak beni rahatlattı ..
ilosunuz1 Bebekanneesi hayır getirmez hatta bizi duymazdan gelirdi , egg testi sonucu normal çıktı çok şükür ama asla tv izletmiyoruz yinede bol bol aktivite yapıyoruz konuşuyoruz 🤲🏻
ilosunuz1 zaafaaa egg sonucu normal çıktı, çok şükür 🤲🏻 ismine bakıyor ve göz teması kuruyor bizimle artık , bol bol konuşuyoruz artık baba diyebiliyor 19 ayında daha ilk defa baba dedi , bol bol konuşmak gerçekten çok iyi geliyor çocuklara
ezgiii12490 17 aylık az değil anlarsın canm sizinle ilstisim nasıl oynar mı ne bileyim sosyallik nasıl nide hiç mi bakmıyor sesine bir yere dalınca mi az çok anlarsın ya bebeğini