Ecrinnnnnnn ilosunuz1 merhaba Öncelikle bu kuruntulardan lütfen uzak olun yaşayan biri olarak yazıyorum buraya öyle yapmıştım hayatı kendimede evladimada zindan etmiştim her hareketinde her davranışında hemen otizimli mi acaba diyip duruyordum her çocuğun her bebeğin gelişimi farklidir kimi çok zeki olur her söylediğini hemen yapan türden kimi pısırık gevşek işine nasıl gelirse oyle davranan tipten olur kimide çok hiperaktiv ne söylersen dinlemeyen tarzda olur bunun gibi mesela daha sayamayacagim binlerce örnek hem bebegin suan tam gelişim çağında ismine bakmiyor diye hemen otizm olamaz yada parmak ucunda yuruyor diye otizime baglama daha çok erken böyle birşey için lutfen olumlu düşün herşeyin olumlu ilerlesin bende senin gibiydim herşeyim evhamdı herseyi takardim kafama suan kizim 4 yaşında 3 yaşından sonra bi an dili açıldı konuşmaya başladı oyun olarak parmak ucunda yürürdü şuan öyle birsey yok yani sana buraya tonlarca şey yazabilirim sadece şunu bil daha çok erken hemde çok çok erken
ilosunuz1 Ecrinnnnnnn Evet benim oğlum çok hiperaktif asla yerinde durmuyor aslında çok akıllı zeki olduğu anlaşılıyor. Sadece dediklerim benim canımı sıkıyor oda biraz olumlu yorumlar görünce beni çok rahatlatti. Anne olarak herşeye hemen üzülüyoruz içimizde yaşıyoruz herşeyi , 2 gündür gerçekten çok kafaya taktım biraz daha akışına bırakacağım sizin gibi belki bir anda açılır teşekkür ederim sağolun çok
kubra00k simonettavespucci size göre normal olmayabilir. Bana göre normal. Siz kendi çocuğunuzla ilgilenin . Ben yeterince kendi oğlumla ilgileniyorum doktor kontrollerini aksatmıyoruz herşeyi normal dedi zaten. Çocuk bu yetişkin değil. Anında herşey olacak diye birşey yok. Böyle böyle söyleyip tüm anneleri üzmekten başka birşey yapmıyorsunuz. Bende 3 yaşında konuşmuşum, bende ismime hiç bakmazmışım. Normal değilmiyim? Bazı şeyler genetik yatkınlık olabiliyor araştırın isterseniz. Herşeyi otizme bağlayıpta anneleri üzmeyin
gokcen_ ilosunuz1 Bu saydıkların bence normal şeyler ama için rahat etmesi için çocuk doktoruna götür.O seni yönlendirsin.🌸Çünkü söz konusu çocuğumsa kafamın rahat etmesi için ben de giderim doktora yoksa huzurlu olamam.
-256106- ilosunuz1 hangi ildesiniz ben de aynı şüphelerle gelişimsel pediatriye götürdüm duyusal hassasiyet diye bir şey çıktı ve terapilerle hepsini yendik
-256106- Ama her şey insanlar için siz doktora danışın ama hemen tek bir doktora da inanmayın,kimisi hemen otizim diyor çünkü
Elif12098 Benim oğlum 30 aylık oldu 21 aya kadar çok yoğun ekran verdim ve kişilerin ters gittiğini anladım hemen ekranı sıfırladım 9 aydır veremiyorum ismine bakma yoktu bide araba tekerlekleri çeviriyodu göz teması bizle oynama biri geldiğinde başkasınada göz teması vardı hemen norolojıye gittim direk otizim bundan sonra hayatın hiç kolay olmıcak bağ bahçeye git dedi sonrasında psikiyatri gezdim bi 10 tane kadar bi kaçı bi ayagı içinde bi ayagı dışında dedi bitanesi sadece yaygın gelişimsel bozukluk dedi en son gittiklerim yakın dönemdekiler otizim olmadıgını ekran kaynaklı uyaran eksikliği dedi. Bu süreçte oğluma asla tv tablet yok aslaaa ve sürekli dışarlardayız ekranı kapattıktan sonra inanılmaz degişti tekerlek döndürmüyor ismine hemen bkıyor göz teması var bir çok şeyi anlıyor yönerge komut alıyor ekranı kapatınca hemen geldi bunlar ama hala tabi o şüpheye düştügüm için çıkamıyorum bu durumdan bir kaç kelime geldi ama konuşma yok akran ilişkisi yok bu şekilde bilmiyorum hala ucu açık
ilosunuz1 Elif12098 evet ekran çok etkiliyormuş bende bunu anladım ekranı kesince kelimeler çıkıyor ağzından benimde oğlumun, zamanla bence kelime hazneside artacaktır biz annelerin işi gerçekten çok zor Allah hepimizin yardımcısı olsun❤️
Canimbenim65 kubra00k merhaba bebeğinizin hiç kelimrdi yok dediniz benim oğlum da Dokuz aylık düzeltilmiş 7 aylık hala kelimesi yok bende korkuyorum
kubra00k Canimbenim65 ya bazı kişiler yok tedirgin ol flan diyebilir umursamıyorum. Nasıl desem ben anne olarak oğluma birşey olsa anında hissediyorum. Zaten doktorda bekleyin dedi. Ekran yok yinede kelimesi yok. Olabilir çocuk bu. Bende 3 yaşına kadar hiç anne baba dememişim. Kardeşimide hatırlıyorum demezdi. Biz hep sonradan birdeb konuştuk. Genetikte olabilir zaten bu tür şeyler ben takılmıyorum. Oğlum çok akıllı, herşeyi yapıyor bazen bizi şaşırtıyor bile. Sizde canınızı sıkmayın zaten 7 aylık demişsiniz, daha çok ufak bekleyin
simonettavespucci kubra00k kubra00k kendi çocuğumla ilgileniyorum zaten. Amacım sizi üzmek değildi sadece bazı şeyler için geç olabilir diye uyarmak istedim siz bilirsiniz eğer içiniz rahatsa sorun yok :)
ilosunuz1 Bebekanneesi çocuk pisikiyatrisine götürdüm %50 otizm olabilir de olmayabilir de dediler. Sonra ben çocuğumu alıp memlekete götürdüm orda yeğenlerimle 1 ay boyunca oyun oynadılar kalabalık ortama girince çocuğum çok açıldı şimdi isminle seslenince bakıyor. Ver oğlum deyince veriyor al deyince alıyor bunlar yoktu daha öncesinde , en son içimiz rahat olması açısından çocuk nörolojiye randevu alıp götürdüm. Nöroloji doktoru otizm olduğunu düşünmüyorum dedi ekran maruziyetine çok kaldıysa bu onu etkilemiştir dedi. Yinede bir Egg çektirelim dedi sonra egg çektirdim önümüzdeki hafta sonucu için doktora gideceğiz. Çocuk pisikiyatri doktorları acayip bir şekilde bizi korkuttular🥺 ama nöroloji doktorundan otizmli değil cümlesini duymak beni rahatlattı ..
ilosunuz1 Bebekanneesi hayır getirmez hatta bizi duymazdan gelirdi , egg testi sonucu normal çıktı çok şükür ama asla tv izletmiyoruz yinede bol bol aktivite yapıyoruz konuşuyoruz 🤲🏻
ilosunuz1 zaafaaa egg sonucu normal çıktı, çok şükür 🤲🏻 ismine bakıyor ve göz teması kuruyor bizimle artık , bol bol konuşuyoruz artık baba diyebiliyor 19 ayında daha ilk defa baba dedi , bol bol konuşmak gerçekten çok iyi geliyor çocuklara