asilhankaran süreç sabır isteyen süreç oğlum 6 aylıkken teşhis konuldu sabırlı olucaksınız fizik tedaviler konuşma terapistleri çok yardımcı oluyor . Evinize hoppala alın biz onun çok faydasını gördük. Merdiven inme çıkma , trampoline zıplama sonrasında olucak şeyler arasında . Oğlumda 2 buçuk yaşında konuştu o zamanlar yürümeye başladı . Şu an 9 yaşında hala fizik tedaviye devam ediyoruz . Kas gevşekliği olduğu için başlarda emzirirken boğulurdu her pozisyonda biz anlamadık . Sonra dediğiniz gibi salık bebekti doktora götürdüm kilolu bebek büyük bebek dedi 5 kiloya yakın doğmuştu normal doğumla. Yurt dışında yaşıyoruz Türkiye’de bütün tahlilleri yaptırdık sadece genetik testi yaptırmadım aileden gelir dediler doğrudur ama çok pahalıydı. Bi anne olarak çok yıprandım çok üzüldüm insanların konuşması beni mafetti. Sakat dediler , yürümez konuşmaz dediler . Batıl inançlara inandım kuş suyu et basığı kaşıkçı dede hepsine götürdüm . Sonuç olarak Allahım ne zaman izin verirse ozaman oldu . 2 buçuk yaşında bi ay emekledi bi ay sıraladı bi ay yürüdü . Konuşmaya başladı hepsi sırasıyla oldu. Size tavsiyem sabırlı olun insanlara kulak asmayın. Vakti zamanı gelince hepsi oluyor . Bu arada şanslıyız hipotoni iki çeşittir bi beyinsel bi fiziksel . Çok şükür fiziksel olanı yaşadık. Beyinsel olanlar zaten yaşamıyorlar . O yüzden şükürler olsun diyorum . Özelden konuşmak isterseniz mesaj atabilirsiniz.