Kızlar bebeğim 8 aylık dil durmama ayaklarını basmıyor geçen doktora gittik Hipotonik teşhisi koydu fizik tedaviye başlıyacaz tecrübesi olan var mı süreç nası ilerliyor nekadar sürüyor tahmini yada işe yarıyor mı
Hipotonik(gevşek bebek sendromu) bilgisi olanlar
asilhankaran gecmiş olsun üstte kalsın
asilhankaran geçmiş olsun.tanıyı nasıl koydu fiziken muayne ilemi yoksa tahlil vs ilemi.
Bide belirtileriniz neydi? Hiçmi basmıyo ayagğını.
Bayanyanakkkkkk muayene etti öyle bide b12 düşüktü yani aslında istese basıyor ama yapmak istemiyor yoksa kuvvet var çünkü dönüyor ayaklarıyla kendini itiyor
Sogukbaklava teşekkürler
asilhankaran nasıl bi tedavi verdi peki sadece fizik tedavimi ? Desteksiz hiçmi oturamıyor.mama sandalyesınde falan ?
Bayanyanakkkkkk Desteksiz oturamıyor yani mama sandalyesine bırakınca illa ya sol yada sağa devriliyor
asilhankaran benim bebeğim de 5 aylık kafasını tutuyo ama vücudu pek tutamıyor doktor bize de fizik tedavi dedi
Zeliha-16 Umarım düzelir gerçekten yıprandım yani bu süreçte işe yarıyacak mı neladar sürecek
asilhankaran B12 kaç çıktı, çık etkiliyor kas gelişimini. Verdiği takviyeleri kullanmaya özen gösterin.
asilhankaran sizin ki nasıl acaba
asilhankaran hipotoni değil ama bize de üst gövde gücsüzlugu demislerdi,bebeğim hamur gibi yiğiliyodu resmen,yaklaşık 4 aydır gidiyoruz fizik tedaviye,11.ayında başladık o zaman sürunme bile yoktu,az bucuk desteksiz oturuyordu,fizik tedavi çook iyi geldi sansliyiz ki güzel fizyoterapiste denk geldik cook ağladi ama sabrettik,biz de evde çaliştirdik şu an emekliyor,tutunup koltuklardan kalkiyor ve siraliyor,bir kac saniye kendi başina durabiliyor,insallah sizin de güzel gider tedaviniz.
zynprvlfsn Çok düşük de hatırlamıyorum şimdi hem demir hem b12 hem d vitamini kullanıyorum şuan
ekimkizi_ bakalım biz kaç ay gideceğiz bizde dönme geri geri gitme var itiyor kendini dediğin gibi hamur gibi düşüyor bide ayaklarını yere basmıyor
asilhankaran benimde bebeğim 7 aylık tüm tahiller temiz gen testini bekliyrouz fizik tedavi önerdiler bende araditfim tevrübeli bi fizyoterapist buldum salı baslatacaz inşallah inşallah bizede iyi gelir evde kendim yaptırmam icin devlette fizyoterapistler egzersiz verdi onda bile etkisi azbicuk gördük
elifmr inşallah evde nekadar gösterseler bile onlar gibi yapılmıyor ama cidden
asilhankaran annesi merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun.Sabir versin rabbim size çünkü süreç uzun.Bebeginizin takviye gidalarini mutlaka ihmal etmeden verin.arti bol bol yüz üstü durdurmaya çalışın benim kızım fizik tedaviye gitmedik doktorun dediği egzersizleri evde yaptırdım bol bol.Ve kızım düşünün 9 ay gibi döndü 18 ayında emekledi.Zihinsel hiç bir sıkıntı yok ise sabredin biraz.Allah yardımcımiz olsun.
asilhankaran Evet tek fizik tedavi dokturypa kalmadım yine götürdüm fizyoterapistle çalışmak süreci h8zlandirir dedi bende öyle yapicam
Erva-Esra27 amin teşekkür ederim zihinsel hiçbir problemimiz yok Allaha şükür
Erva-Esra27 bizimxe dönüyo ama vücut kontrolü yok oturamiyo yada düşerken ellerinden destek almiyo kafaaini tam kontrol edemiyo düşürüyo gibi gibi uzamn biriyle çalışmak şart yani