handanu Ozooo Ozooo Kızım Gökçen ; gökyüzü gibi mavi parlak ,güzel. Kızım Umay ;Eski Türk inancına göre aileyi ,kadınları ve bebekleri koruyan Tanrıça . isim koyarken esas amacımız Türkçe olması ve Türklüğü simgelemesiydi. Kızlarımın isimleri Atatürkün en sevdiği 3 isimden 2 si ❤️
310524 Ozooo kızımın adını eşim ile ikimiz koyduk ☺️adı Nefes💖 bize nefes olsun nefesimiz olsun diye 🌸
maysamoms33 Ozooo bebim bebiko Maysa Lina maysa yazın açan çiçek ve zarif anlamına geliyor lina ise hurma fidesi lina sesleniş olarak beğendik anlam olarak değil bu arada ikisini de eşimle ortak karar verdik ❤
KarlukHan strawberryshortcake_ Kayra eski Türk inancında Tanrıdır. Allah’tan gelen birşey gibi bir manası yok. Türkçe isim olusuna çok sevindim. Manasını da doğru bilmek gerek iyi günler🥰
strawberryshortcake_ KarlukHan Teşekkür ederim düzelttiğiniz için, ben bir yerde okuduğumu söyledim. Türkçe isim olduğunu bilmeden tamamen tınısı hoşumuza gidiyor diye koyduk 🥰 Siz bilgi sahibi misiniz bu konuda? Çok sevindim bende türkçe oluşuna gerçekten çünkü ismi koyacaktık ama anlamı ne araştırmama rağmen bulamamıştım.
Hazom Ozooo büyük oğlum Talha ; cennetle müjdelenen on sahabeden biri . Cennet ağacı. Küçük oğlum Kerem ; asil, cömert, soylu. Talha yı eşimle ikimiz koyduk. Kerem i eşim koydu. Hepsi adıyla yaşasın inşallah 🤲🏻🌸
Dedektifgadget Ozooo Elif Vera 💖 Elif Arap alfabesinin ilk harfi ayrıca uzun boylu zarif kız anlamına gelir Vera günahtan sakınmak kaçınmak güzel olanı seçmek anlamına geliyor
mondecaidensecmeler Ozooo ilk oğlumun adı Mahmut Sami Mahmut Peygamberimizin(s.a.v) isimlerinden biri Samide Allah’ın isimlerinden biri ve Adanada doğup Medine’de ölen bir evliyanın adiymis Mahmut Sami Ramazanoğlu Mahmut kayinbabamin adı da kayinbabami sevdigimden koymak istedim eşimde Mahmut Sami efendiden dolayı koymak istedi ben tek isim sevmedigimden iki isim koyduk. İkinci oğlumun adida İbrahim Asaf İbrahim peygamberin adı Asaf vezir ve erdemlilik demek babaminda ismi bu oğlumda babamın ismi olsun istedim normalde ikinci ismi Ahlas koyacaktik herkes söylenişi zor dedi😒 asafa karar verdik🥹
tugces09 Ozooo kızımızın ismi Umay Ece 💖 Umay ismine eşimle ikimiz karar verdik, Ece ismini eşim istedi. Umay Türk mitolojisinde devlet kuşu anlamına geliyor. Ece işte Türklerde kraliçe anlamına geliyor. İsmiyle yaşasın kuzular inşallah 🧿❤️
esoss22 Ozooo benimde oglumun adi cınar yagiz. Cinar isminin anlamini cok seviyorum omurleri cinar agaci gibi uzun olsun yavrularimizin🧿
zilan04 Ömer Asaf Ben ve eşim birlikte koyduk (Adaletli dürüst ve cesur yanı sıra bilgeli ve liderlik süren kişi anlamında )♥️
kuzeyusuf Ozooo biri Yusuf biri Kuzey Yusuf’u eşim istedi Kuzey’i Yusuf istedi daha bana nasip olmadı 3. Ye inşallah
Canimbenim65 Ozooo kızım Avira sudan gel kız demek oğlum mir Aren mir yiğit demek Aren de çöldeki parlak kum tanesi
gdt Ozooo Demir 🤍 Evlenmeden önceki soy adım. Daha eşimle tanışmadan evlilik düşünmeden belliydi oğlum olursa Demir koyacaktım. Çok şükür nasip oldu 🙏🏼 hem Türkçe bir isim.
kubrademrr gdt benim de 20 günlük oğlum var benim de evlenmeden önceli soyismim çok severek koydum oğluma Demir ismini 🫠 Demir gibi sağlam dayanıklı çocuk olsunlar inşallah 🙏🏻