momundad merhaba muhtemelen destekli uyudugu icin uyanıyor. Bence uyku problemi tamamen cözülmüyo bu arada ben uyku eğitimi ile ilgili cok kitap okumuştum ve bikaç online eğitim de almıstım yani bilgim vardı, her şeye dikkat ediyordum ona rağmen olmuyordu sonunda eğitime karar vermiştim neyi yanlıs yapıyorum diye. Eğitimde ilk hafta beslenmeyi düzenledik, gece saatli besledim bir hafta o saatler dısında uyansada asla meme vermedim. Uyutma şeklim aynıydı kucağımda gezinerek uyuyordu. 2. Hafta kucağımda yine sallıyordum tam uyumadan bebek mayısınca yatağa bırakıyordum yani gözlerini beşikte kapatıyordu. Beslenme yine aynı saatli. Örn gece 12 ve gece 4. Bu saatler dısında kaçta uyanırsa uyansın meme/mama yok hangi aşamadaysak o şekilde uykuya geri döndürüyoruz. 3.hafta hiç kucağa almadan beşikte destek vererek uyuttum. Yani pıspıs patpat elini tutma ninni ne isterseniz ama bebek beşikte uyucak kucak yok ağlayıp besikte sakinleşmezse kucağıma alıp sakinleştirdim tekrar beşikte yatırdım her türlü gözlerini beşikte kapattı. (Yatakta uyutuyorsanız yatakta olur eğitmen bana siz nasıl isterseniz demişti) en son aşama tamamen desteksiz yanında durarak sadece. beşiğe alısınca geçis kademeli olmuş oluyor.
Ben başından beri uyku rutinine girdiğimizde bi müzik belirledim ninni tarzı onu açıyordum onu duyunca mesela uyucağını anlıyor dalınca kapatıyorum.
Her uyku öncesi rutin yapıyorum gündüz 5-10 dk akşam 15-20 dk. Rutinlerimiz alt üst değiştirme perdeleri birlikte kapatmak iyi uykular dilemek hepsi sıralı zaten alıskanlık oluyor.
Uykuya gececiğimize yakın saatlerde tv kapalı sesini duymuyor, sesli oyuncak vs vermiyorum. Işıkları kısıyorum gibi.. gece uyansa bile asla ışık açmıyor sohbet etmiyorum bebisle
uyku saati aralıklarına dikkat ediyoruz
8.00 uyanıs
1.uyku 11.00 (hedef 12.30 uyanıs)
2.uyku 15.30 (hefef 17.00 uyanıs)
20.00-21.00 gece uykusu ne zaman uyku sinyali verirse
Mesela ben tam rahat ettim gündüz uykularımız kısaldı 8. Ay atağına girdik sonra dişimiz geldi vs hiç bi şey tam düzelmiyor ama baya düzeliyor🥲😅 atakta tekrar destek istiyo bazen zoeluyo ama cok zorlamazsa vermemeye calısıyorum alıskanlık olmasın diye. Soracaklarınız olursa sorabilirsiniz yine