KEREVİZ CİPS
Kerevizleri patates gibi doğradım biraz zeytin yağı karabiber kekik kimyon toz biber yarım çay kaşığı kadar bunlardan attım biraz da tuz attım ben airfreyda pişirdim 180 derece 15 dk isterseniz firinada atabilirsiniz çok güzel oluyor kendimizede yapiyorum
PIRASALI POĞAÇA
3-4 dal pirasayi yikayip kesip yag ve su ekledigim tavada olene kadar kavurduktan sonra soguttum ve kaba aldim icine bir avuctan fazla suzme peynir ekledim bir bucuk su bardagi misir unu tuz karabiber ve biraz zaytinyagi ve su ekledim. Ele yapisan bi kivam oldu yagli kagit uzerine pogaca sekli yapip koydum uzerine susam corekotu 170 derce firinda altli ustlu 35 dkda pisti 🧡.
KEFİRLİ ATOMLU MUZLU KEK
1 küçük muz
1 yumurta
2 yemek kaşığı kefir
2 yemek kaşığına yakın zeytinyağı
Yarım çorba kasesi sıcak suda ıslatılıp süzülmüş kuru meyve ve hurma ( tatlandırmak için başka şeylerde kullanılabilir )
Bunları bızlattım
1 tatlı kaşığı balsız atom
Azıcık karbonat
3 yemek kaşığı tam buğday unu ekleyip karıştırdım ( koyu bir kıvam olmalı un miktarı arttırılabilir)
En son kaplara koyduktan sonra fıstık ezmesi döküp üstteki şekli verdim lezzet kattı ☺️
SEBZELİ MUFFIN
evde olan sebzeleri önce teker teker robottan geçirdim. Bugün kapya, köy biberi, pırasa, brokoli ve havuç vardı. Bir kapta hepsini birleştirdim. İçerisine 3 yumurta, zeytinyağı ve kemik suyu ekledim. Kek kıvamı gelene kadar çiğ karabuğday unu ekledim ama tabi siz ne tür un kullanmak isterseniz olur. Kabartma tozu, tuz, tatlı biber ve nane ekleyip kalıba porsiyonladım. Üzerine susam, çörekotu ve kabak çekirdeği serpiştirip fırınladım.
ZERDEÇALLI BALKABAĞI ÇORBASI
3 parça Balkabağı
Yarım patates
Yarım soğan
Yarım havuç
Biraz kereviz sapı
Zerdeçal, tuz
En son pişince içine sarımsak ve zeytinyağı
FİNCANDA KUYMAK
1 yumurta
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı mısır unu