ElifciginAnnesi bebegi uyuturken hangi destegi verdiginize gore degisiyor aslinda. Benim bebegim ya kucagimda hafif sallanarak emzikle uyurdu, ya emerken ya da biberonla mama yada anne sutu icerken. Bence egitmensiz de verilebilir. Bir kitap var. Ben daha once edinseydim egitmenle vermezdim. Kitabin ismi guvenli baglanma ve uyku- Sinem Özen Canbolat. Bu kitapta 0-36 ay arasi ne sekilde desteksiz uykuya gecirmek gerektigi ve saat araliklari her ay icin yaziyor. Örnek rutinlerde var. Bence egitimde onemli olan uyku araligi. Ogle uykusu ve aksam uykusu dengesini tutturmak ve rutinlere bagli kalmak. 7. aydan 12. ay sonunda kadar iki gunduz uykusu oneriliyor. Sabah 6-8 arasi uyanis. Uyanistan itibaren 3 saat sonra 1. uyku. en az 50 dk. En cok 2 saat. 1. uykudan uyandiktan 3.5 saat sonra ikinci uyku. En az 50 dk en cok 1.5 saat. Uyandiktan itibaren 4 saat sonra gece uykusu. Rutin olarak da biz dusa girecekse dusa sokarim girmeyecekse elini yuzunu ilik suyla yikarim. (su bebekleri rahatlatiyor) sonra alt-ust degisimi. Sonra oyuncaklari toplayarak hepsine iyi geceler dileri. Tum odalarin isiguni sondurerek iyi geceler dileri. En son uyudugu odaya gecip camdan disari bakip herkes uyumus sira bizde agaclar iyi geceler vs. her seye uyu geceler dileriz(hayatin durduguna ikna ediyorum herkes uyudu seklinde) Sonra oper besigine yatirir oyalanmasina izin veririm. Besikte ayaga kalkar kendi kedine mirildanir. Aglar ise besigine egilir sacini olsarim operim. Aglamasi durmazsa kucagima alirim ninni soylerim. Sakinlesince tekrar birakirim. Zaten belli bir sure gecince uykuya gidecegini anladigi icin aglamiyorlar yatirinca. Genelde su metodla egitim veriliyor. 3 dk kurali var. Bebegi besige yatiriyorsunuz aglar ise once ona besigindeyken sarilip dokunma opme aglamasi durmazsa kucaga alip 3 dk kucakta sakinlestirip tekrar yataga birakma seklinde. Ama burda egitmenler 3 dk da sakinlesmezse direnci kirilsin diye aglarken yataga birak diyor ben onu yapmadim. Zaten bebegim sadece iki gun agladı. Ama hep kucagimda sakinlestirdim sarildim optum kokladim susunca biraktik yatagina. 7 gunde tamamen alisti. Suan isteyim kendiniz egitim vermek isterseniz mutlaka kitabi edinin ve aksam bana mesaj atarsaniz ayrintilariyla anlatabilirim