irem12 Eşim 6 ay göreve gidecek evi kapatıp gideceğiz. Bütün erzaklarımı toplayıp gideceğim. Kimisini dagıtıcam kinisini götürücem. Kimsiini de bırskıcam. Ams hangilerini bırakmam gerek bilmiyorum yardımcı olur musunuz. Yazın sıcağında hangileri böceklenmez ? Nane Kekik Kırmızı pul biber Kimyon Karabiber Acı isot Susam Tarçın hamur kabartmaz tozu vanişys Maya toz Pudra şekeri Krwmşanti Kakao Hindistan cevizi Sumak toz Zerdeçal zencefil Reyhan
acimavi irem12 yazdığınız baharatların çoğu böceklenmez. Ben de yazın aylarca köyde kaldım, baharatlarım sağlam kaldı. Pirinç, bulgur, nohut vs ürünleriniz varsa onlarda böceklenme olabilir
SevimliHayaletCasper irem12 ay baharatlar böceklenmez demişler hayır gayette böcekleniyor daha geçen böceklenmiş kimyon attım. Paketli ve tarihi geçmemiş olanlar dursun gerisini dağıt gitsin
Prenses_annesi22 irem12 susam böcegı oluyor bacım bnm oldu butun dolabı saemıs kurtlanmıs bıde nasıl oldu cözemedm bıtkı cayların varsa olur baklıyatların ıcıne tuz yada defne yapragı koy 1 tane. Susam kekik orjinal ıse bıde nane el yapımı ıse böceklenır diğer baklıyatlarda oyle hindistan cevızı bozulyo sarı olyo sönüyor nemlenyo okdr baska yoksa
amazontuba SevimliHayaletCasper geçtiğimiz yaz nane paketinin içine dışına yuva yapan böceklerden sonra “baharat böceklenmez” Yorumlarına kahkaha atıyorum🤭
irem12 Prenses_annesi22 ya çok açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim. Kekik de nane de orijinal el yapımı çok fazla ya birde . O kadar eşya var ki hangisini götüreceğimi şaşırdım :((((
Sarecem irem12 Açılmış olan herşey böceklenmeye müsait eviniz sıcak oluyorsa güneş çok alıyorsa malesef böcekleniyor baharatlarından bakliyatlarında bizzat böceklendiğini gördüm evim sıcak olduğu içinde bakliyatları açtıktan sonra daima buzdolabında kutularda tutarım. Bence riske atmayın derim.
Sarecem irem12 Kurtlanır bizzat gördüm annem yazın köydeyken evindeki baharatların hepsi kurtlanmıştı.
amazontuba irem12 kaynanam herşeyi buzdolabına koyuyo o yüzden ben de fazla olan şeyleri atıveriyorum dolaba. Bir de evde bırakacağınız ürünleri mümkün olduğunca poşette değil de kavanoz tarzı şeylerde bırakın. Benim hep pakette poşette olan malzemelerim mahvoldu. Plastik ağzı sıkı kapalı kaplara bile bişey olmamıştı. Poşeti seviyo böcükler 🙄
beyazzkuguu irem12 hiç biri böceklenmez gidecekseniz zaten doğalgazı sa kapatıp gideceksinizdir soğukta hiç böceklenmez 6 içerisinde de aşırı bir sıcak yok zaten
amazontuba irem12 evet kapağın sıkı olduğundan emin olun yeter. Banyo nemli olabilir ama havalandırma deliğinden ötürü vs. Mutfak çok, güneş görmüyosa orda kalabilir